Tallinn

Äntligen hemma igen!
Vi åkte med buss i fredags eftermiddag till Tallinfärjan. Hela företaget var med och avsikten med resan var att fira Anne på Stjärnströms dotterbolag Startrans i Tallinn. Hon ska fylla 50 år. Samtidigt skulle vi ha en gemensam företagsträff med middag i Tallinn. Allt gick som smort och vi åt en god middag på båten innan vi gick till konferensrummet. Där presenterade vi oss för varandra och fick en genomgång av hur företaget går för närvarande.
Efter detta tog vi plats i baren

Mycket trevligt!! Så var det dags för sängen. Gissa om det blåste!!! Jag for som en vante fram och tillbaka i kojen och det blev inte mycket sömn.

I zoombietillstånd gick vi av båten och åkte till vårt hotell som låg en bra bit utanför centrum. Det var rent och fräscht och vi checkade in kl 12. Därefter taxi till stan och ett besök på The Beer House (som är ett måste i Tallinn). Kl 5 var det dags för middag på Soti Club med Tallinkontoret och några inbjudna av våra kunder. Underbar mat!!! Vi år så magarna höll på att spricka när chefen meddelade att vi måste lämna lite plats för maten!! Det var bara förrätten som vi hade fått. Nu vankades en grillbuffe och därefter ostbricka samt kaffe och tårta. Proppmätt!!! När vi kom ut vräkte snön ner

Eftersom vi hade sovit dåligt på båten åkte vi tillbaka till hotellet vid elvatiden på kvällen. Efter varsin kvällsdrink var det dags för sängen. Vi sov som grisar till kl 9 morgonen därpå.

Utcheckning och taxi till chefens lägenhet. Karlarna fick agera flytthjälp eftersom en ny lägenhet har hyrts i stället för den dom har haft i några år nu. Sedan skulle jag shoppa och släpade med mig hussen ner mot hamnen. Givetvis gick vi för långt och efter lite bestyr var det bara att vända tillbaka mot stan och varuhuset som heter något på Nord...Vi fick pulsa fram på helt oplogade moddiga vägar. Konstigt att jag inte har träningsvärk i dag!

Jag skulle köpa en tröja eller en fuskpäls, men det slutade med en morgonrock i jättemjuk plysch för ca 180:-.

Tillbaka till gamla stan och julmarknaden. (förstår inte att folk vallfärdar dit). Den var inte mycket att hänga i julgranen. Däremot var den (julgranen) jättevacker.



Kallt som satan var det också.

17.15 hämtade taxin så upp oss för färd till flygplatsen och sju-planet hem. Det var försenat till 7.25 stod det på skärmen. 7.25 kom det upp at vidare info kommer 20.10. Tekniska problem!!! Planet hade stått inne redan när vi kom, men var helt nersläckt. 20.10 fick vi meddelande om att vi skulle lyfta kl 22.10. Vi fick även matkuponger. Hussen och jag hade precis satt os ner för att ära varsin räkmacka när vi fick besked om att planet var inställt!!!
Panik!!!! Nu forslades vi till ett jättetrevligt hotell efter att ha stått i kö i över en timme för att boka om våra flygbiljetter. Dom 8 av oss som har nyckelpositioner på företaget lyckades få platser på morgonplanet och vi andra åkte hem med två-planet. Cheferna åkte färjan i kväll och kommer hem imorgon. Det blev kalabalik när vi skulle boka om eftersom vår estländare i sällskapet lyckades ta sig före hela kön med alla våra tjugo boardingcards. Gissa om folket bakom var galna!!!! Efter att ha anlänt till hotellet vid midnatt och ätit en god frukost kom taxin och hämtade oss kl 12 för ett nytt försök att flyga hem. Den här gången var dei inga problem gudskelov utan vi landade på Arlanda vid tvåtiden och var hemma kl 4.

Vår hustomte hade hunnit åka hem på söndagskvällen eftersom vi ändå snart skulle vara hemme, så det var bara att ringa honom och boka ytterligare en natt. Vad gjorde man förr innan mobiltelefonerna fanns??? Stod i telefonkö och väntade på en dålig linje och ingen svarade i andra ändan!!!

Vi är i alla fall hemma igen med mormors eau de Toilette och Lenas Jägermeister. Eftersom vi hade handlat taxfree på kvällen var det bara att ta ur lite kläder i resväskan (modell jätteliten!) och packa ner allt flytande i den eftersom man inte får ta vätska genom säkerhetskontrollen.

Nu hoppas jag att vi får vara hemma i lugn och ro och inte åka bort förränn i november nästa år!!!!






















































































































































































































































































































































Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0