2011-01-26 Årets ras

I dag fick jag ett brev med posten där jag kallas till årsmötet i Svenska Hundklubben den 20/3.
Det kommer att hållas på Strömsholms slott, och jag har hittills inte haft en tanke på att åka dit.
Nu ser det ut som om jag blir tvungen.
Gloria har blivit utsedd till Årets Rasrepresentant!!!
I ärlighetens namn är det bara hon i rasen som har blivit utställd i år, men det finns ju en helsikes massa andra raser som vi nu vunnit över. Konkurrensen vi har haft har Norge stått för.
Gloria har dock gjort strålande resultat varje gång så nu är matte stolt!!! Jag är inte så insatt i alla olika Cert, men jag tror att det bara saknas någor till skandinavixk champion och ytterligare något till internationell. Det beror på vilket land domaren kommer ifrån (tror jag).
Nu ska jag suga på den här karamellen tills kvällen då jag ska ringa till Lena och höra om vi ska åka på årsmötet.


Kul, kul!!


2011-01-19 promenad

I kväll stoppade jag in Gloria i bilen och åkte in till Södertälje.
Där mötte ett tiotal hundar med mattar och hussar upp för en promenad i stan.
Gloria drog i kopplet som vanligt, men brydde sig inte så mycket om dom andra hundarna eller all trafik.
Vi gick längs kanalen, järnvägsstationen och på gågatan. Det enda som störde var alla nerpissade lyktstolpar som Gloria absolut måste nosa på.
Vi stannade lite här och där och gjorde lite enklare lydnadsövningar.
Det känns jätteskönt att jag äntligen har tagit mig i kragen och lämnat huset för något annat än att åka till jobbet!!
Det här var ett himla bra initiativ av Anna på SHK. Alla medlemmar går med gratis och om någon annan vill följa med kostar det en tjuga.
Nästa promenad är på onsdag, och då är det mitt på dagen.
Jag har ju haft väldigt lite att göra på jobbet sedan Nina började så eventuellt kan jag vara ledig på onsdag. Jag känner att dom här promenaderna är jättenyttiga för både Gloria och mig. Måste väl även se till att jag går ut med Lena och Möllen ( eller taxen ) även andra kvällar i veckan. Då är det ju på känd mark så det som vi tränar då är "bara" vanlig koppelträning, men det är ju inte att förakta.
Hoppas även på simning på fredag.
I morgon måste jag in till stan igen och handla hundmat till Gloria. Elsas mat var jag till veterinärboden och köpte i går. Sanslösa priser på hundmat!!! Elsas glykosaminfoder går på drygt 800:- för en säck som räcker i ca 6 veckor. Glorias går på ca 600:-. Jag vill inte ge dom billig skitmat så då får det kosta. Huvudsaken är ju i alla fall att dom mår bra.

2010-01-09 Inisad

Insnöad? jag det var bara för någon dag sedan. I dag är jag inisad! Hussen är ute och kör traktor med sandspridare för brinnande livet. Efter gårdagens 15 mm regn och plusgrader har alla våra fint plogade vägar förvandlats till skridskobanor. Nu skiner solen för fullt och det är tre garder varmt. Härligt väder, men livsfarligt att gå ut i om man inte har helbroddade kängor.


2011-01-06 Mera snö

Jag trodde i min enfald att vi hade haft det värsta busvädret förra året, men hej vad jag bedrog mig.
I dag var det meningen att jag skulle åka till ICA-Maxi och handla, men det är otänkbart! Snön vräker ner och vinden tjuter i husknutarna. Dom enda som inte bryr sig är hundarna. Dom tycker faktiskt att det är helt OK med snöstorm.
Eftersom vägarna in till stan brukar driva igen känns det helt vansinnigt att ge sig ut i dag.
Det blir till att leta rester i frysen, men det ska nog gå bra.
Jag är ledig till på tisdag och känner att jag måste röra lite på mig. Hoppas verkligen att det blir väder att gå ut i.
Eftersom jag är en mycket bekväm och lat person, hittar jag hela tiden på ursäkter att slippa gå ut.
Simningen har ju legat nere alldeles för länge nu, men det är inte särskilt skönt att komma ut från simhallen i 20 graders kyla.
Nej, Det blir till att titta på alla TV-program som jag har spelat in under helgerna.
Nu kom det in två helvita hundar! Täckta av snö från topp till tå. Ser fram emot våren, men tyvärr ska det fortsätta snöa även i morgon. Hoppas att meterologerna har fel.


2011-01-01 Nytt år

Nu kan vi lägga det gamla året till handlingarna och ta nya tag. Nyårsaftonen blev ovanligt lugn vad beträffar raketer och smällare. Elsa blev som vanligt helvild och skulle ut när det började smälla. Gloria lade sig vid mina fötter och ryckte bara till lite grand när dom dova smällarna hördes. Vi åt en jättegod kalkonmiddag som nyårssupe, och det blev så mycket över att jag fryste in 6 stora portionen kalkonkött i sås!

I morse hade hussen väckarklockan på 7 och åkte iväg för att ploga. Det är inte klokt att det kan snöa hela tiden. Jag skulle ha tagit en promenad med Lena och hennes hundar, men det är inte nog med att det snöar; det blåser smädjävlar också. Hoppas på en bättring till i morgon.

I torsdags var vi till barnens farmor och kollade in hennes nya boende på hemmet. Det verkade vara jättebra och hon var riktigt pigg. Därefter åkte vi till mina föräldrar eftersom mamma fyllde år. Farmor fick ett lottpaket i nyårspresent och lyckades vinna på alla lotterna!! Visserligen blev det bara en hundring totalt, men det var ju kul i alla fall. Mormor fick också lotter och jag hoppas att det gick lika bra för henne.

Mina katter tillbringade nyårsaftonen med att göra nya katter. Nu väntar Kattis alltså ungar som beräknas födas runt den 6 mars. Jag har en köpare som väntar otåligt och det kändes bra att kunna ringa henne i går och önska gott nytt år samtidigt som jag meddelade nyheten att hennes nya kattunge troligen är på gång. Hon köpte en kattunge av mig i somras, men den dog vid ett veterinärbesök då den sövdes ner för att ta ut en tand. Kasper var på parning i Mariefred veckan för nyår och nu har hundkompisen Eivor hört av sig och vill låna honom till sin lilla exotic-hona. Kasper är nog den mest sociala och finaste katt vi någonsin har haft. Han är nu stor och kraftig och är enormt snäll. Det blir nog en fin blandning.

Är ledig till på tisdag och det känns riktigt bra att ha fått en hel vecka ledigt!


RSS 2.0