2010-04-30

Yttefrligare en regnig valborg. Grannarna hade kallat till grillning och brasa, men att gå dit i ett evigt regnande är inte vår melodi precis. Just nu ligger ett rökmoln över "byn". Dom har tydligen tänt både grill och brasa.

Simningen i dag blev lite rumphuggen. Det var tomt i tävlingsbassängen kvart över elva så jag simmade alldeles ensam så när som på en dam på en mittenbana. Tyvärr var Lena jätteförkyld efter att ha varit på spårkurs under åskvädret i går. När ovädret bröt loss var hon mitt ute i skogen och det visade sig i en kraftig förkylning i dag. Tills nästa vecka är hon säkert fit for fight igen. Åter till rumphuggnignen. När klockan var 12 fylldes hela lokalen med mer eller mindre utvecklingsstörda barn som skulle ha simskola. Det var bara att gå upp ur bassängen. Jag hade då avverkat 950 m så jag tyckte inte att det var någon ide att simma dom återstående 50 m.
Vårt vanliga omklädningsrum har varit stängt båda dom senaste gångerna jag har simmat. Det andra är visserligen större men det blir rätt så trångt i alla fall. Hoppas att det vanliga har öppnat igen till nästa vecka.
På söndag är det avslutning i tävlingslydnaden och då är det upp till bevis för Gloria och mig. Micke ska döma och var och en av oss ska göra 5 moment. 2 obligatoriska, fritt följ och inkallning, samt tre valfria. Jag funderar fortfarande vad jag ska välja. Det är ju lite fegt att bara ta sådant som vi är säkra på.
Återkommer med rapport på söndag.

2010-04-29

Ska nu åka ut till hundklubben för att gå igenom spårkursens innehåll.Jag har ju aldrig spårat förut så det blir säkert intressant. I går var det sista kurstillfället i tävlingslydnaden och jag tycker att det har gått framåt.
Nu blir det bara en tävling på länge. Det blir i Västerås nästa söndag och sedan är det uppehåll till den 12 juni i Södertälje.
Hade tänkt åka och tävla kvällstävling i Torshälla men just den kvällen ska husses åkeri ha en stor baluns pga 75 års firande så det var inte till att tänka på någon tävling.
I går var jag återigen och simmade vilket jag även ska göra i morgon med Lena.
Jag har fått jättemånga grattis efter Glorias fina prestation i lördags och det är jättekul att vi blir uppskattade.

I dag har sommaren varit på besök med strålande sol och värme. Nu har man nästan glömt att det för bara en vecka sedan såg ut så här:


Har nu kommit hem från spårintroduktionen. Mitt under genomgången drabbades vi av ett hejdundrande skyfall med tillhörande ÅSKA!!! Inte vad vi hade väntat direkt.
Nu väntar snart sängen.


2010-04-25 Tävling i Södertälje

Vilken höjdare!!! Jag vann klass ett med klart godkända poäng. Vi var bara tre som startade och jag gick ut som första ekipage. Mycket pirrigt men Micke var tävlingsledare och var jättebra på det.
Till och med vädret var strålande. Efter att ha vaknat till ett snötäckt landskap började solen skina och temperaturen steg snabbt.
Totalt var det 16 hundar i dom olika klasserna och det verkar som om antalet tävlande stiger lite grand.
Mina poäng:
Linförighet: 7   7   Hon satte sig inte vid första halten.
Apportering: 7,5    6,5  Fick ryta till ett extra fotkommando eftersom hon drog iväg till hinken med dom andra apporterna.
Stående:  6    6,5  Extra kommando eftersom hon inte lade sig på första och sedan blev det ett segt läggande.
Fritt följ:  6,5    7,5  Samma som linförigheten. Tycker att jag fick för låga poäng!!
Hopp över hinder:  9    8,5   Helt OK  
Plats under marsch:   7,5    6   Segt läggande, men hon gjorde det i alla fall!!
Inkalling:   10    10    Inga kommentarer. Klockrent.
Plats i grupp:   0    0   Reste sig och kom efter ca 40 sekunder.
Helhetsintryck:  7    7.

På kvällen var vi på Wallmans och åt underbart god mat, drack gott vin och såg en bra show med ABBA-musik. Vinet kostade 395:- för en flaska och kostar 85:- på systemet. Lite väl bra påslag tycker jag. Det var i alla fall gott. Jag dricker ju normalt inte vitt vin, men det här var helt OK. Vi hade fått presentkort på något evenemang i julklapp av ungarna och det utnyttjade vi nu.

Vädret den gångna veckan har varit verkligen April. I onsdags och torsdags snöade det rejält medan fredagen bjöd på en riktigt skaplig dag. Vid midnatt när jag släppte ut Kasper snöade det igen. Nu skiner solen, och efter en natt med minusgrade är det nu tvåsiffrigt på termometern på solsidan.

Torsdagens snöfall:



Fritt följ



Överst på prispallen !



Gloria med sin fina prispokal



2010-04-21

Vilken vår vi har!! Snöblandat regn med flingor som lovikkavantar. Ingen lust att göra någonting alls.
Efter simningen tog jag i alla fall vägen förbi apoteket och köpte fästingmedel till Kasper. I förrgår kväll plockade jag 10 st fästingar på honom och han hade ändå en hel del kvar. Jag har provat medlet förut och vet egentligen inte om det fungerar så bra. Förhoppningsvis blir det lite färre fästingar i alla fall. 195:- för tre doser!!!!!!!!!!! Hutlöst!! Det värsta med dom små krypen är ju att dom kryper runt i pälsen på honom innan dom bitit sig fast och så vill han komma och gosa. Usch, det kryper på hela min kropp sedan och jag kollar jättenoga att ingen har satt sig på mig. Jag hoppas att det i alla fall blir lite bättre nu.

I går blev det en kvällspromenad med Lena och Möllen. Gloria börjar faktiskt sköta sig riktigt bra numera även om hon drar i kopplet. När hon går lös kommer hon i alla fall när jag ropar och är inte alls långt ifrån mig. Mjölner uppvaktar fortfarande henne lite hårdhänt, men han bryter direkt Lena säger åt honom. Det bästa vore om Gloria kunde ryta i ordentligt. Det är ju så mysigt när man kan ha dem lösa i skogen och bara behöva koncentrera sig på var man sätter sina egna fötter. Med lite träning kommer det säkert att fungera. Jag måste bara lita på att Gloria inte får ett ryck och drar iväg på egen hand. Vi har ju inte kunnat gå något i vinter pga det eländiga underlaget men nu hoppas jag att vi kommer igång.

Både simning och promenader!! Var ska detta sluta?? I kväll är det lydnadskurs och på lördag tävling i Södertälje.
Lördag kväll ska vi till Wallmans på ABBA-show med Rolle och Ingrid. Det ser jag verkligen fram emot. Stressigt kommer det att bli, men jag får väl åka hem direkt jag har tävlat klart. Jag brukar ju ha åtminstone en kliten uppfattning om hur det har gått. Om tävlingen går fort kanske jag hinner vänta på resultatet.

I morgon simning med Lena om allt går som det ska.

2010-04-16

I dag var det helt ljuvligt att simma. Jag var ensam i tävlingsbassängen dom första 500 m. Sedan droppade det in några enstaka personer som simmade några längder och sedan gick därifrån igen. Svag lugn musik i högtalarna.
Jag tappade räkningen på längderna, men tror att det blev 1100 m i dag.
Tränade med Gloria i går och det går riktigt bra´så länge hon är lös. Så fort hon får kopplet på sig börjar hon att dra och vill absolut inte vara hos mig. Om jag börjar med koppel går det bättre. Jag tror att hon har fått för sig att vi är färdiga när hon kopplas igen. Nästa tävling är på hemmaplan om en dryg vecka.
Våren har kommit på allvar och krokusarna är nästan utblommade. Det kommer upp nya blommor varje dag och det ska bli spännade att se vad vi satte i höstas.

Den 11 november åker vi till Barbados på två veckor. Fick bekräftelsen i går. Det blir lite av ett återseende eftersom vi var där för 21 år sedan. Den gången var vi bara där i en vecka och hann egentligen inte med någonting förutom att sola och bada. Vi gjorde dessutom ett besök i en botanisk trädgård. Den här gången ska vi i alla fall åka in till Bridgetown och kolla. Det går gratisbuss två gånger i veckan, annars kan man ju alltid åka lokalbussen. Himla skönt ska det i alla fall bli och eftersom vi har allinclusive behöver vi inte bekymra oss för maten eller drycken. Vi har dessutom tillgång till hotellkedjans andra hotell på ön.

Flera sådana här blå små saker är på gång.


Krokusarna i full blom. Tyvärr står dom bara några dagar.



2010-04-10 Tävling i Uppsala

I dag blev det "bara" två nollor. Gloria är ju så fruktansvärt osäker på platsliggningen. Vi måste verkligen ta itu med den. Visserligen går det OK på träningarna, men när det kommer främmande hundar med i bilden vill det sig inte. Hon låg i ca 10 sekunder efter att jag vänt mig om, sedan reste hon sig och kom sakta gående mot mig med huvudet långt ner mellan frambenen. Det syns verkligen på henne att hon vet att hon inte får komma, men hon kan inte låta bli. Dagen övriga poäng var sisådär. Jag tyckte att jag fick alldelses för dålig utdelning på fria följet och stå från ligg. Helhetsintrycket var också lite lågt och en av de andra deltagarna protesterade lite när mina siffror kom fram.
Vi får ta revansch om två veckor på hemmaplan.
Dagens poäng:

Linförighet:               7      6,5
Apportering:             9,5    9,5
Stående:                  7,5    7
Fritt följ:                   7,5    7
Hopp över hinder:     8       9,5
Plats under marsch:   0      0     Hon lade sig inte helt. Halvsatt.
Inkallning:                10     9
Plats i grupp:             0      0
Helhetsintryck:          7       7,5

Det här gav ett slutresultat på 138,75 poäng. För att bli godkänd krävs 140. Saknades alltså bara 1,25 poäng. Skitsurt!!!!!!!!!!!
 Jag hade ingen fotofraf med mig i dag.

2010-04-08

Inte mycket action här inte. Jag har i alla fall simmat i dag och ska göra det i morgon också. Pga påsklovet är all motionssimming förlagd till tävlingsbassängen och det är ju förnämligt.
På kvällens lyudnadskurs gick det skapligt. Jag börjar få till plats under marsch och på platsliggningen låg hon kvar. Lite oroligt, men det var i alla fall en början.
Det som inte fungerar är framförgåendet. Visserligen är det inte förrän i klass två, men det skadar ju inte att börja träna i tid. Hon går ut jättefint, men börjar sedan gå snett och kan inte stanna på kommando. Efter att vi har tränat det momentet är hon tillbaka till sina Gloriafasoner och vill inte sitta fot. Hon verkar dessutom rädd att gå bredvid mig.
Nu är det tävling i Uppsala på lördag och jag hoppas verkligen att vi får godkända poäng.
Det ska tydligen bli skapligt väder i alla fall. I kväll har det ösregnat och jag var mer än lite fuktig när jag kom hem från träningen.

2010-04-05

I dag har våren tagit påskledigt. Det har kommit några cm nysnö under natten och det fortsätter att snöa. Lite onödigt kan tyckas. I förrgår hade vi sädesärlan på besök, och i dag har vi en hel svärm av bofinkar.

Kasper har gjort av med ett av sina nio liv. I onsdags blev det ett himla liv på Elsa här inne. Hon pep och ylade och skällde. Jag tog för givet att det var grannens hanhund som var på besök så jag sa bara åt henne att hållla tyst. Gloria brydde sig inte så mycket. Eftersom hon löper så tar hunden Bosse varje chans att smita. Han är ju omringad av tikr, stackarn så det är nästan alltid någon som löper. Jag vet fortfarande inte vad det var som Elsa reagerade så kraftigt på.
När Elsa hade lugnat ner sig hörde jag att Kasper jamade på trappen. Jag släppte in honom och han sprang upp i sovrummet och lade sig. När det blev dags för hundarna att får mat kom han inte som han brukar. Jag kollade upp honom och bar ner honom i köket. Han ville inte äta och var halt på vänster bak. När jag klappade honom så skrek han. Jag funderade på att ta honom till en veterinär, men när han ville gå ut så fick han det. Han var sedan borta i över ett dygn och kom hem lätt haltande i går morse.
I dag äter han som vanligt och är nästan inget halt. Han är daremot fruktansvärt mager och nu måste han gödas igen. Det är läskigt hur fort dom tappa det mesta av hullet. På bara några dagar är han jättemager. Inte som Tusse var när han dog, men i alla fall.
Han kan ha blivt påkörd och vrålat när han kom hem eftersom Elsa uppträdde som hon gjorde. Skulle han ha blivit biten av hund eller annat djur borde han ha några sår och det har han inte. Tovig är han däremot. Nu är han i alla fall OK igen.
Jag tycker att Kattis börja bli lite rund om magen. Om hon är dräktig dröjer det lite drygt fyra veckor innan det blir ungar.

Dagens snö:



Bofinkar:





2010-04-03

Det har varit lite bloggtorka, men det beror bara på att inget särskilt har hänt. Jag har inte ens varit och simmat.
I dag har jag däremot varit på hundutställning i Älvsjö.
Kennel Easy har skaffat en ny hane och han var verkligen fin. Synd att jag inte har några planer på att para Gloria annars vore han en dröm.

Tittade även på Jeanettes "lilla" valp. Han har nu blivit nio månader och är varken liten eller valp längre. Hon slutade som tvåa i sin klass och det får hon vara nöjd med.

Allra snyggaste Imse ( Doorkeepers Mr Metal Heart ) blev tvåa efter Easy´s nytillskott.

Tyvärr var avståndet lite för långt att fota på så det blev just inga bilder.

Imse:





Munkvalls nya:



Jeanettes "lilla" briardvalp:




RSS 2.0