2011-05-13 Youtube

Nu finns Glorias och min rallylydnadstävling på youtube.com om man söker på ulla och gloria.
Det ser riktigt bra ut om man blundar när jag sjabblar till det och inte vet vilket håll jag ska gå åt.
Gloria är nu nybadad inför morgondagen utställning och lydnadstävling, men jag kan inte påstå att hon blev kritvit på tassarna direkt.
Hon är lite lerfärgad fortfarande och det vete katten hur jag ska få bort det!!
Hon kom hem alldeles lerig i morse efter kissrundan i skogen. Troligen hade hon plaskat runt i kärret.
Jag åkte in och simmade i morse och när jag kom hem var det hennes tur i duschen. Inte särskilt populärt.
Så fort hon ser att jag drar av mig jeansen sticker hon och gömmer sig. Då vet hon nämligen att det är bad på gång!!
Jag är faktiskt rätt så nervös inför i morgon. Jag har ju inte tävlat lydnad på länge och jag vet att Gloria inte har tålamod att vänta mellan momenten. Därför passar rallyt oss mycket bättre eftersom det inte är någon som helst väntetid utan bara att köra på.
Jag får göra så gott det går och hoppas att det inte strular till sig. Ska i alla fall ta en sväng till klubben i kväll (utan hund) och se vad dom behöver hjälp med.
Hoppas ocklså att vädret blir lite bättre tills i morgon. När jag kom ut från badhuset ösregnade det!!! Visserligen behöver vi regn, men inte när jag har tvätten ute och dynan ligger kvar på solstolen!

2011-05-10 Rallylydnad

Vid avslutningen på rallylydnadskursen hade vi tävling.
Vi var ett tiotal ekipage som startade och tre fick godkända poäng. För att bli godkänd måste man ha 70 poäng. Man börjar på 100 och får avdrag för varenda liten grej som man gör fel. Själv tog jag t.ex ett litet steg bakåt och det renderade omedlebart i tre minuspoäng. Jag hade dessutom sträckt koppel vid ett par tillfällen och det blev givetvis minuspoäng.
Trots det vann vi tävlingen med jättefina 84 poäng!!!
Gloria är ju enormt grundtränad i lydnad och på rallyt har jag rätt så bra fart så hon hinner inte tänka utan bara följer med. Jättekul har det varit och vi ska ha en fortsättning i höst.
Tävlingarna blir officiella 1:a juli och jag har planerat in en tävling i början av september.
Tänka sig!! Och jag var inte ens nervös. Hur kul som helst!!!
Vår instruktör Kattis är verksam inom Stockholms Kennelklubb och brinner verkligen för den här tävlingsformen. Hon har varit enormt peppande och duktig.
Kul att äntligen ha hittat något där jag känner mig hemma och slipper tävlingsnerverna.

På lördag är det stort jippo på vår hundklubb med utställning och lydnadstävling för min del. Då kommer säkert nerverna att ge sig tillkänna igen, men jag får försöka bortse från dom!
Gloria har gjort enormt stora framsteg den här terminen så jag borde känna mig säker.
Sista träningen är i morgon kväll och då ska vi verkligen visa framtassarna!!!

2011-05-02m Ingen värme

Sommaren har försvunnit igen och det blåser kallt som sjutton. Just nu sitter jag och väntar på att rabarberpajen ska bli klar. I kväll är det dags för massage igen.
I morgon är det åter rallylydnad. Det går jättebra!!! Elsa var också jätteduktig den gången hon fick följa med. Hon ville absolut inte in i bilen, men när vi väl kom fram gick det bra. Hon har ju bara fått åka bil till veterinären dom sista åren så hon trodde npg att det var dit som vi skulle.

Den 14:e maj ska jag ställa ut Gloria och även tävla lydnad. Allting går mycket bättre numera och jag hoppas att vi är klara för tävling.

Min rygg krånglar fortfarande och jag börjar så smått överväga att låta röntga den. Jag avvaktar ett par veckor till så får vi se. Det kanske blir bättre nu när jag har kommit igång med simningen.

Svågern har varit här och börjat med vår veranda på övervåningen. Vi har nu bott här i sjutton år, så det är verkligen på tiden. Jag tror att det blir jättebra!!


RSS 2.0