2010-06-27

I går släppte jag loss Gloria på kvällen. Jag har aldrig tidigare sett en så lycklig hund! Hon sprang och sprang som om hon hade eld i baken. Jag vet att hon kanske får lida för det senare, men hon har det så hemskt när hon är i buren.
Hon har inte haltat på 10 dagar och ömmar inte när jag klämmer på tassen. Det är troligen tack vare Rimadylen, men hon måste få springa av sig.
Kattis hade lockat upp ungarna i skogen och det krävdes både lockande med mat och en sönderriven husse för att få in dem igen. Det var inte ungarna som rev husse, utan syrenbuskarna där ungarna hade gömt sig. Nu är det kompostgaller för ytterdörren igen.
Ska besikta och vaccinera dem om två veckor och sedan är det bara tre veckor kvar innan dom förhoppningsvis får nya hem. Ska bli skönt när man inte har den passningen längre. Det är lagom att ha dom ca tio veckor, sedan är det skönast att bli av med dem. Dom får inte säljas före tolv veckors ålder så dom sista veckorna brukar vara jobbiga eftersom dom gärna vill vara ute och då gömmer dom sig helst under huset där vi inte kan få tag i dom.
Dom är i alla fall jättefina och "han med benen" verkar bli helt OK. Tyvärr fick Doris honkatt Sötnos missfall i dag. Hon har en unge kvar i magen och ska ultraljudas på fredag för att se om den lever. Det är ju Kasper som är pappa till hennes ungar.

Så här der en ledsen Gloria ut i buren.



Kattungarna




2010-06-24

Nu är det dags att vara ledig några dagar och fira midsommar.
Vi försökte att ha Gloria lös inomhus, men hon bara travar runt så nu är hon i buren igen.


Den lilla runda ringen är det sesamoidben som har lossnar på Gloria. Det ligger nu på utsidan av skelettet, mellan skinnet och benet. Normalt sitter det fast i en sena. Jag hörde veterinärerna prata i går och det verkar inte som om det skulle vara en lätt operation fast det i mina ögon inte ser så svårt ut att bara plocka bort den lilla benbiten.
Jag hoppas i alla fall att jag snart får besked från Strömholm för hon trivs absolut inte med att vara någorlunda stilla.
Trevlig midsommar på er alla.

2010-06-23

Nu har vi röntgat om Glorias tass och det är tyvärr ingen förändring. Hon är fortfarande svullen och röntgenbilderna ska skickas till Strömsholm för utredning. I hundens tassar finns det ett antal tillbakabildade små ben som ligger lite löst. Det är ett sådant som har flyttat sig på Gloria om jag fattade veterinären rätt. Eftersom det ligger löst ut mot utsidan på tassen ( mellan skelettet och huden ) gör det ont när hon rör sig.
Hon har inte haltat på hela veckan men det beror kanske på Rimadylen som hon får och ska fortsätta med tills vidare.
När svaret från Strömsholm kommer får jag närmare besked. Jag behöver inte ha henne i buren, men det är fortfarande korta kiss- och bajspromenader i koppel som gäller. Inget Aussirace!!!

Kattungen verkar vara helt OK i bakbenen och jag tror att han helt enkelt var för tjock. Han vägde 20 % mer än dom andra. Hoppas att Nina fortfarande vill ha honom. Han är ju så speciell så jag vill inte sälja honom till vem som helst. Jag ger hellre bort honom gratis till någon som kommer att ta väl hand om honom. Jag har filmat små snuttar som jag kommer att sätta ihop till en liten film som dom får med när dom hämtar honom.

I morgon ska jag betala dagens veterinärkalas. Tur att Gloria är försäkrad! Första besöket kostade 3060:- och jag betalade lite drygt 1300:-. Vad det kostar i dag vet jag inte, men självrisken är ju redan betald. Veterinären gör upp med försäkringsbolaget och jag betalar bara min del. Nu hoppas jag att hon kan ställas ut den 24 juli i Köping.
Hon är ju enormt smärttålig så jag får hålla extra koll så hon inte börjar halta igen. Då blir det defenitivt ingen utställning!!! Det är alltså dags att hålla alla tummar och hoppas att det går bra och att vi inte behöver operera.
Den sketna lilla benbiten kanske stabiliserar sig och slutar göra ont.


2010-06-16

I dag har det inte varit en rolig dag. Det började egentligen i går morse. Hussen skulle börja jobba efter sin sjukskrivning och det var därför han som gick ut med hundarna på morgonen. När han hade åkt till jobbet hoppade båda hundarna upp i hans säng. Jag märkte att Gloria slickade på en tass, men hon slutade när jag sa till henne så jag brydde mig inte så mycket. När det var min tur att rastade dem innan jag åkte var Gloria jättehalt. Jag trodde att hon hade skurit sig på något i skogen men kunde inte upptäcka något sår.
Jag åkte iväg och jobbade och när jag kom hem var hon sämre. Jag ringde genast till veterinären, men kl var fem så det var stängt för dagen. Ringde då till Södra Djursjukhuset och dom hade bara akuttider. Dom rådde mig att komma in akut i dag om hon inte var bättre.
I morse kunde hon inte stödja på benet så jag ringde till Mårten igen och fick en tid kl 15.20.
Då åkte jag först och simmade mina 1000 m, sedan handlade jag och därefter låg jag en timme på taket i solen. Klockan gick jättesakta!
När vi kom fram fick vi i alla fall komma in direkt och det blev blodprov, temp och en rejäl undersökning av tassen. Gloria hade jätteont!! Hon fick lugnande och så blev det röntgen. Inte kul!!!
Hon har en fraktur i vänster framtass och måste hållas i absolut stillhet i en vecka. Dessutom smärtstillande 2 ggr/dag. Diagnosen lyder: Fraktur på ett sesamoidben i vänster tass. Nu får hon vara i buren och bara gå kortare kiss-och bajsrundor i koppel. Inte vad hon är van vid direkt.

Inget spårslut i morgon och ingen kursfinal på söndag. Men vad gör det?? Huvudsaken är att hon blir så pass mycket bättre inför återbesöket på onsdag så vi slipper operation. Stackars lilla skrutta!!! Hon är så olycklig i buren och hon förstår ju inte att det är för hennes eget bästa.



2010-06-12

I dag har Gloria fått skandinaviskt cert. Hon blev även BIR (bäst i ras). Inte så svårt eftersom hon var ensam aussie. och BIG (bäst i grupp) 2:a. Domaren  berättade att hon kommit i kontakt med rasen för flera år sedan i USA och blev jätteförtjust i den. Däremot tyckte hon att svenska aussies har eländiga pälsar. Inte Glotria emellertid! Hon fick mycket beröm för pälskvalitet och färger. Trevligt temperament och mycket bra rörelser.
Mycket mallig matte igen. Cert från en dansk och en norsk domare så är hon Skandinavisk champion. Vi får väl satsa på åtminstone det ena i Norge:)

Vi tävlade även lydnad, men den är inget som kommer att gå till historien. Möjligen som en av dom sämre i så fall. Givetvis hamnade hon på platsliggningen bredvid samma schäferhane för tredje gången och efter en sned blick på honom kom hon till mig som vanligt. Plats under marsch blev också en nolla liksom ståendet. Ståendet är normalt en 9 el 10 så det började fel och fortsatte i samma sitl. Inkallningen var i alla fall på topp. Men, nu glömmer vi lydnaden och tar nya tag.

Efter att aktiviteterna för dagen var slut var det bara att åka hem och byta ut Gloria mot två Thomas. ( Lenas och min). Tillbaka till klubben för funktionärsfest. Anna hade fixat jättegott. Vi var ca 20 pers, men många var faktiskt lite trötta efter en heldag på klubben så det blev tidig hemgång. Trevligt var det i alla fall!!

2010-06-10

Det händer inte mycket just nu. Jag simmar två gånger i veckan och tränar Gloria på onsdagar och söndagar. Det är dags att lära in nya moment inför Norgetävlingen. Jag tror vi behöver ägna oss åt något nytt i stället för att nöta gammalt skit.
Var till Mårten och handlade hundmat åt Elsa i dag. Jag hade filmat kattungen och visade den för Veterinär Nina. Hon hade aldrig sett något liknande, men tyckte att vi skulle avvakta ett par veckor innan vi tar ett beslut. Precis vad jag också tycker.
Det kan bero på övervikt och då rättar det till sig så småningom. Han kommer nog alltid att gå utåt med fötterna, men huvudsaken är att han reser upp sig på alla fyra. Jag tycker att han blir lite bättre varje dag, men det kanske är önsketänkande.



På den här bilden syns det tydligt att han har bakbenet åt fel håll. Numera är dom inte bakåt utan åt sidorna i stället.





2010-06-06

Stackars Gloria!! Hon är skendräktig och helt förtvivlad över att inte få ha kattungarna som sina valpar.
Hon bäddar med allt hon kommer över och går bara runt och gnäller. Hoppas verkligen att det snart går över.
I går ville hon inte ens spåra, utan fattade ingenting. Inte blev det bättre på lydnadstävlingen i går kväll. Det var bara att bryta fria följet, acceptera nollor i några moment och 8 - 9 i apportering, inkallning och ställande.
Platsliggningen fungerade ända tills jag var halvvägs tillbaka till henne. Då reste hon sig och kom till mig.
I alla fall ett steg i rätt riktning. Jag får anlita Bosse som förste läggare igen.
Jag kommer att ta det lugnt med henne ett tag framöver. På lördag är det utställning och lydnadstävling på hemmaplan och vi ska vara med på båda, men lydnaden får gå som den vill utan några som helst krav.
Hon är ju hur pigg som helst fysiskt, men väldigt ledsen psykiskt.

Den rödmaskade kattungen verkar inte bli bättre så tyvärr måste vi nog låta honom somna in innan han börjar lida av sitt handikapp. Jag ska ge honom en vecka till. När inte Gloria och jag är hemma ska dom få springa fritt på golvet och då hoppas jag på ett mirakel så att hans bakben rättar till sig med lite träning. I början var ju även frambenen rakt ut åt sidorna och dom är helt OK nu Tyvärr är han ju redan 4 veckor och då borde han vara "normal". Men som sagt; han får en vecka till.

2010-06-02

Kattungarna växer och jag är lite orolig över den rödmaskade. Han är lika busig och pigg som dom andra två, men han har bakbenen rakt bakåt eller ut åt sidorna. Han försöker få in dom under sig, men dom halkar bakåt hela tiden. Jag hoppas att det beror på att han är för fet för att orka resa sig. I så fall blir han snart "normal" eftersom dom rör sig mycket nu.

Martinin jäser för fullt och nu skummar den inte så mycket längre. Den har stått en vecka och jag rör i den varje morgon och kväll.

Jag har simmat både onsdag och i dag och nu börjar jag försöka simma lite fortare. Jag har ju snart hållit på ett halvår och någon inverkan på konditionen tycker jag inte det har haft hittills.

I morgon bitti är det spårkurs och på kvällen lydnadstävling i Torshälla. Jag fick ett bra tips av Glorias uppfödare när det gäller platsliggningen och det verkar ha fungerat. Jag hade Bosse stående bredvid Gloria när jag lämnade henne och sin vana trogen var hon på väg efter mig. Bosse gav till ett skarpt LIGG och helt förvånad sjönk Gloria ihop och låg kvar. Kvällen efter tittade hon surt åt Bosses håll men låg jättebra i tre minuter. Hoppas nu bara att det håller i sig. Annars är det nog bara att fortsätta på samma vis. Jag tränade klass två i onsdags och det gick riktigt bra. Ställande under marsch blev en nolla, men det har vi ju aldrig tränat på. Hopp-sitt-hopp fungerar inte heller utan en massa dubbelkommandon, men vi ska ju klara av två ettor innan det är dags för tvåan. Jag tänker testa tvåan på kursfinalen i Uppsala eftersom den är inofficiell och sedan sikta på tvåan till våren.
Om jag får in ett bra platsliggande kanske jag försöker en lydnadstävling på SBBK till hösten. Det gäller bara att komma till skott tror jag.

RSS 2.0