2010-02-28

Just hemkommen från rookiekursen där vi i dag hade två(!) deltagare. Dom var superduktiga och kommer att gå jättelångt om dom fortsätter.
Gloria var med som demonstrationshund hur man tränar in nya moment osv. Hon var duktig i början, men sedan fattade hon noll igen. Det gick i alla fall att lägga henne och hon stannade kvar på sin plats fast jag höll på med dom andra. Ett litet steg i rätt riktning!
Hon kan fortfafrande vägra att sätta sig fot, något som jag trodde att hon kommit över, när jag kommenderar.
Vi har mycket att jobba med och första tävlingen för året är den 27 mars i Torshälla. Jag har anmält mig, men börjar nu fundera över vad jag ska där att göra egentligen. Det är väl bara att träna vidare och hoppas att hon ska fatta så småningom. Troligen gör jag något fel som jag inte är medveten om. I kväll femmilen och i morgon jobb igen.

2010-02-26

Efter att ha varit på fortvården på morgonen mötte jag Lena vid badhuset.
Mina fötter var jättebra. Bra tryck och bra känsel. Blir kallad om något år igen för nya prover. Hon fixade dessutom till fötterna genom att behandla nagelband, klippa naglar och liknande. Rätt OK faktiskt.
Vi simmade 1000 m i dag igen, och det känns i hela kroppen. Hoppas bara att det gör lite nytta också. Det är inte världens roligaste att bara ligga och nöta på, men det får väl gå. Det tar ca en timme och sedan bastar vi en stund. Man känner sig verkligen duktig efteråt. Vi var ca en timme tidigare i dag och det var rätt mycket folk. Ungefär fem per på varje bana. I onsdags var jag så gott som ensam på min bana och det är ju inte helt fel.

I går fick jag Glorias startnummer inför utställningen i Gävle nästa lördag. Vi ska vara där mellan 8.30 och 9.30. Måste väl åka hemifrån vid halv sju-tiden. Inte något jag ser fram emot direkt eftersom jag gärna vill sova länge när jag är ledig. Det är Anita Bruun som ska döma och hon gillar ju Gloria så jag hoppas på tredje certet så att hon blir utställningschampion sedan.
Om det är busväder tänker jag inte åka!! I dag är det gråblask med ett par plusgrader och regn i luften.

Fåglarna har börjat sjunga och det verkar som det blir vår i år också. Om inte annat så märks det på katterna. Kasper har blivit könsmogen och han försökte att våldta Kattis, men han fick sig en rejäl snyting. Vet inte om dom fixat något utomhus. I alla fall är han tillbaka hos Hea för parning av hennes honkatt. Eventuellt löper bägge hennes kattor och då blir det väl en hel hög kattungar. Om nio veckor får vi se resultatet.

2010-02-24

Vilket helt underbart vårväder!! Vi har 4 plusgrader i solen och snön droppar från taket.
Dagens simning gick som på räls. Fick in ett bra flyt (!) och simmade på i 1000 m. Blodsockret var nere på finfina 6,8 när jag kom hem.
Var även och handlade lite kattmat och annat som fattades, men givetvis glömde jag tidningen så det blir att ta en sväng in till Nykvarn lite senare. Husse har lånat en jätteskopa till traktorgrävaren så nu är han ute och försöker att lyfta bort lite snö. Det börjar bli ont om plats att stjälpa den på, men än så länge verkar det gå bra.
En bild från baksidan på huset. Normalt är det en trapp upp till dörren, men nu ligger snön jäms med tröskeln. Jag tror inte att jag ska försöka att ta mig ut den vägen. Det skulle sluta med snö upp till midjan och jag fick nog sitta där tills all snön är borta!!


2010-02-23

I dag blev det bara jobb till lunch. Jag var hos ögonläkaren för undersökning av min synnedsättning på eftermiddagen. Det var början till gråstarr, men i så liten utsträckning att ögat ändå betraktas som friskt.
Det hör till åldern och drabbar alla var beskedet som jag fick. Jag hade heller inga blödningar pga sockret och det kändes jättebra att höra. När jag var hos henne för dryga året sedan såg hon början till blödningar, men dom har tycligen försvunnit. Trycket var jättebra och nu ska jag tillbaka för koll om 18 månader. Det är helt OK att fortsätta med kontaktlinser.
Pupillerna är fortfarande jättestora och jag skyller på det om det blir lite skrivfel.
Som tur var hade maken fortfarande inte fått ut sin lastbil från verkstaden så han kunde skjutsa mig. Jag har kört hem två gånger efter en sådan här undersökning och det är inte något jag rekommenderar. Om solen skiner skär det som knivar i ögonen, och om det är mörkt blir baklysena på framförvarande bil till stora röda solar.
Solglasögon mot solen fungerar ju inte heller. Då måste jag sätta dom utanpå mina vanliga och det blir inte så bra.
I dag ordnade det sig ju till det bästa i alla fall.
I kväll hoppas vi på skidskyttetjejerna. Det är dags för en medalj  nu tycker jag.

2010-02-22

Det blev varken - 26 eller - 16 det blev:



Makalöst kallt!!!

2010-02-21

En strålande vacker vinterdag!! Tyvärr lite kallt - 16 i morse och -14 nu kl halv 11.
Solen värmer i alla fall och det är "bara" - 8 mot husväggen.
Det har kommit ca 2 dm snö ytterligare i natt, och jag måste gå ut och försöka hitta bilen under all snö.
Ska åka och handla så småningom.
Gloria har fortfarande inte börjat löpa, men det kan inte vara långt borta nu. Det blir säkert till utställningen i Gävle.
Några blider från i dag:


2010-02-20

I dag har jag gjort ren bubbelbadkaret och skurat badrummet. Välbehövligt!!
Tvättmaskinen har gått sedan i morse, och jag är verkligen glad att jag investerade i en ny torktumlare.
Skulle ha åkt in till ICA Maxi i Södertälje för att handla, men bestämde mig för att åka till Nykvarn i stället. Tur var väl det för jag hade glömt plånboken hemma! Det löste sig ändå med lite parkeringspengar som alltid finns i bilen. Många varor blev det inte. Jag får väl försöka ta mig in till stan i morgon i stället.

Vi har ställt in morgondagens rookiekurs eftersom det inte är plogat. Vi kan ju inte riskera att kursdeltagarna fastnar på parkeringen och får pulsa i knädjup snö ute på planen.

Det är 14 grader kallt och snön vräker ner. Det ser inte ut att finnas någon ände på snöandet. Dessutom blåser det smådjävlar. "Stora" vägen var plogad, men det har drivit snö över den så det var inte så lätt att ta sig fram.
Hussen är givetvis ute och plogar. Tittade på vädret på väderkanalen och det bådar inte gott. 26 grader kallt kl 6 på måndag morgon!! Hoppas att det hinner ändras tills dess och att prognosen visar åtminstone lite varmare nästa gång jag tittar.

Gloria har bara varit ute och vänt och blev helt översnöad på en gång.



2010-02-19

Dagens simpass blev 750 m. Det går allt bättre och jag börjar komma in i en bra rytm som gör att det känns som om jag kan hålla på hur länge som helst. Jätteskönt är det i alla fall. (Efteråt när man känner sig duktig.)
Efter simningen svängde vi ner till Viksängen för att fynda lite second hand och fika samtidigt. Det var stängt på fredagar!! Vilken  missräkning. Det blev till att åka hem till mig och ta en macka med tillhörande fika i stället. Det gick ju lika bra, och inte slösade vi några pengar på braattha-grejor heller.

Snön trillar fortfarande ned så sakta. Hussen åker runt i hela grannskapet ocg plogar med traktorn. Nu är det så mycket snö att han har svårt att göra av den någonstans. I natt hade det kommit runt decimetern igen och den natt som kommer och lördagen ska det vräka ner. Blir inte så kul med rookiekurs i snöstorm på söndag. Hoppas att det hinner lugna ner sig åtminstone lite grand.

Elsa har svarat mycket bra på medicinen och hon är mycket piggare nu. Jag vet att hon inte har blivit bättre, men smärtan och stelheten är i alla fall nästan borta och det känns bra.

I kväll blir det mera TV-tittande på OS om inte den förb...e digitalboxen kraschar igen. Fick boota om den fyra gånger i går. Efter att det inte fungerade efter tre gånger, ringde jag, smått hysterisk, till Viasat och beställde en ny. Hutlöst att dom tar 99:-/mån bara för att det är en HD-box. Vi har inte HD-tv, men jag var tvungen att ha en sådan box för att kunna spela in mina favoritprogram. Amazing race på 6:an och Hem till gården på 4:an är ett måste.
Efter att jag ringt och beställt en ny box provade jag att boota om den gamla för fjärde gången. Det fungerade!!! Jag törs nu inte spela in något och knappt byta kanal. Jag ska prata med hussen om det inte är dags för en ny TV också. Det tycker han inte, men om jag erbjuder mig att betala den så kanske det fungerar. Jag håller alla tummar för att det går bra för "di svenske" i kväll, och framför allt för att boxen håller över helgen.

2010-02-17

Vid dagens simning blev det 800 meter utan uppehåll. Lite skakis i benen när jag kom upp ur vattnet, men jag hade nog kunnat simma 200 meter till Det får vi ta nästa gång. Det var även i dag fullt med skolklasser. En lätt överviktig tjej var nära att orsaka översvämning när hon hoppade från 5:an. Oj vilka vågor hon åstadkom. Jag är imponerad av ungarna som helt orädda hoppar i vattnet från hopptornen. Själv får jag nästan panik om det skvätter lite vatten på mig. Jag hoppas komma över min rädsla för vatten ju säkrare jag blir på simningen. Mätte blodsockret när jag kom hem, och det låg på acceptabla 8,5. Ska försöka komma ner till 6 och det kommer att lyckas när jag slutar att äta godis.
På väg till badhuset lämnade jag Kasper hos Hea. Hennes kattor har börjat löpa och nu får vi se om han duger till avelshane. Han blir 9 månader i dag och är kanske i yngsta laget. Om han visar sig duktig så har jag flera som vill låna honom och ett litet tillskott i kassan säger jag inte nej till. Det viktigaste är i alla fall att han inte far illa av att vara hemifrån. Nu är det i alla fall bara att hoppas på det bästa.

I lördags var vi ju som bekant hemma hos Lena och åt middag. En mycket trevlig kväll med god mat och trervligt sällskap. Jag ska bjuda igen när det blir lite varmare ute och våren har kommit en bra bit på väg.

Appropå OS så är ju våra killar och tjejer helt fantastiskt duktiga. Tyvärr har det ju inte riktigt lyckats för skidskyttetjejerna, men jag är säker på att det lossnar snart. Det är ju faktiskt skapliga sändningstder också. Hockeyn är tyvärr nattetid, men jag hoppas att dom går vidare och då får man väl ta en vaknatt eller två när det börjar bli dags för spel om medaljerna.
I morgon är det arbetsdag igen och på fredag simning med Lena.

10-02-14

Alla hjärtans dag och äldste sonen har varit här med gelehjärtan. Godis är ju så gott!!!
Själv har jag varit på årsmöte i Svenska Hundklubben, och direkt därefter startade vår rookiekurs.
Vi har bara fyra elever och jag tror att dom kan bli riktigt bra. Kul att vara igång igen.
Nästa gång ska Gloria få följa med och lära sig att ligga kvar utan mig och lite andra övningar som vi inte kan träna för mycket på. Y hade varit på instruktörsutbildning och lärt sig ett nytt sätt att träna in fotgående. Ska testa det på Glory och se om jag kan få in rätt position på henne. I nuläget vill hon gärna gå och tränga lite grand, men vi kanske kan få bukt med det.
Tyvärr är det mycket snö på träningsplanen så vi vågade inte prova på hoppet. Tills nästa söndag är det kanske plogat ytterligare en gång och då kan vi köra hela programmet.
I morgon är det jobb igen coh jag tror det blir en hel del att göra den här veckan. Ska i alla fall på massage i morgon kväll och det känns rätt så välbehövligt.

10-02-13

I går blev det inte så många meter i bassängen. 550 närmare bestämt. Jag hade mjölksyra i armarna redan efter 100 m. Vet inte vad det berodde på, men det var ycket folk i vattnet och då blev det mycket vågor. Det kommer nog att ta ett bra tag innan jag får upp något flås känns det som.

I kväll ska vi till sim- och promedadkompisen Lena och äta middag. Ska bli jättekul. Vi får hoppas att vi hinner hem till kl 22 då OS-skidskyttet börjar. Hoppas att det gåt bra för svenskarna nu när dom blivit så uppskrivna i pressen.
Det är konstigt att alla segrar ska tas ut i förskott och att man ställer så höga krav på dom tävlande. Jag tycker att det är bättre att ligga lågt innan och sedan höja dom till skyarna när dom gjort något bra. Det kan inte vara lätt att ha hela folkets förhoppninga vilande tungt på axlarna.
Fåglarna har ätit upp all maten på bara en vecka. När jag började med min havregryn + olja blandning hade vi 4 koltrastar. Häromdagen var dom runt 20! På något sätt skvallrar dom för varandra att det finns godismat att hämta. Dom fåräven solrosfrön, äpplen och talgbollar.

Var i alla fall på Granngården i torsdags och handlade billig hund och kattmat. Billig och billig förresten...
Den var i alla fall nedsatt med ca hundringen för Glorias mat och lika myckaet för en hel platta kattmat. Nu blir katterna tvungan att äta den Dom är faktiskt inte så förtjusta i burkmat, men i brist på annat slinker den ner. Kasper ska helst ha Glorias hundmat, men någonstans har jag hört att det inte är bra för katter så han får bara några små kulor på kvällen.

02-10

Har jobbat i dag, men lyckades få en veterinärtid åt Elsa i kväll. Det var inga roliga besked som jag fick. Hon fick nya smärtstillande och ska äta två om dagen. När den kuren är slut ska jag på ett nytt besök och får då besked om vi måste ta bort henne eller om hon får ytterligare en frist. Det känns tungt att veta.
Sprutor är inget bra alternativ. Det kanske ger henne ett par månader till, men hon blir ju bara sämre.
En klokare och trevligare hund kommer vi aldrig att få.
Dessutom har hon en otrolig vaktinstinkt som hon hittills bara har visat en enda gång när vi hade "besök" på gården mitt i natten. Dom som var här den gången lär aldrig våga komma tillbaka.
Ja, så är det att ha djur. Det är ju inte första gången som vi måste fatta ett tråkigt beslut, men jag hoppas att hon får en sommar till coh blir lite rörligare när värmen kommer tillbaka.


02-09

Har en ledig dag och passade på att åka och simma igen. Det kändes lite stressigt i dag så det blev 750 m. Hade tänkt öka på lite, men P-mätaren var knäpp så jag kunde bara stoppa i pengar för lite drygt en timma.
Mitt badkort gäller för 90 minuter och jag tänkte uppgradera det till ett pensionärskort (gäller 4 tim) eftersom jag har papper på att jag kan ta ut min pensionsförsäkring från mars.
Det gick inte alls eftersom man måste vara 65!!!
Jag ska ta upp det med någon annan i kassan och förklara att man inte alls behöver vara 65 för att bli pensionär. Det verkar väldigt konstigt att man kan köpa pensionärkort på bussen och tåget men inte på simhallen.
Som sagt - det tar vi i mars om jag bestämmer mig för att börja plocka ut mina pengar.
För närvarande stämplar jag ju upp till heltid, men det är inte så många stämpeldagar kvar nu.
Ska i alla fall jobba i morgon och troligen blir det en stund på torsdag också. Får väl se vad som har droppat in på kontoret.
I morgon väll ska jag till veterinär Nina och kolla upp Elsa igen. Jag har fortfarande inte bestämt om jag ska ge henne smärtstillande sprutor eller inte. Det får jag diskutera i morgon.

Söndag kväll

Upptäckte just att alla mina bilder på något mystiskt sätt har försvunnit.
Lägger in en del av dem igen.
Så här såg det ut innan de sista decimetrarna kom:


Hundarna busar i snön:


Ka(tt)sper, min heliga Birma

Söndag

Det ser ut som om jag blir ensam i natt igen. Hussen har åter blivit inkallad för att transportera bort snö i den kungliga huvudstaden.
Det är inget som gör något egentligen eftersom jag har två mycket vaktiga hundar som skyddar mig från det som döljs i natten.
Han kommer hem när det är dags för mig att åka till jobbet. Det får väl bli ett snabbt Hej - Hej då i morgon bitti.
Dagens vårtecken har lyst med sin frånvaro. Lite takdropp under några få minuter då solen vågade sig fram och lite fågelkvitter.
Ljuset är i alla fall på väg tillbaka och det är jätteskönt.
Jag har nog världens sämsta mörkerseende just nu, och jag välkomnar verkligen att det är ljust när jag åker till och från jobbet.
Ska till ögonläkaren om två veckor och kolla om jag har begynnade gråstarr eller om det är något annat fel. Jag tycker att det har gått rätt så sanbbt med synnedsättningen. Mina nya glasögon är visserligen rätt så bra, men jag har lite problem att läsa med dem så jag håller mig helst till linserna så länge det fungerar.
I dag får Goggos laga maten (hämtpizza eller något annat smarrigt) eftersom jag inte vet hur dags vi ska äta. Hussen sover inför nattarbetet och jag får väl väcka honom vid halv åtta och sedan åka och hämta maten.
Elsa är fortfarande mycket stel och har svårt att lägga sig. Jag måste beställa tid hos veterinären och kolla upp henne ordentligt. Gloria är lika vild som vanligt, men lyssnar mer och mer på mina kommandon för varje dag.
Hoppas bara att det håller i sig tills tävlingarna börja i slutet av mars.



Lördag

Nu är äldste sonen här och skottar snö på ett av uthustaken. Far i huset är inne i stan och tar hand om snö. Alla håller på med eller pratar om snön. Visst är det vackert men man får hoppas att allt inte ska smälta bort på en gång. Jag är glad att vi bor högt så att risken för översvämning är minimal.

Vi hr fått ytterligare några cm sedan den här bilden togs.
Hundarna har i alla fall jättekul, även om Elsa ska hålla sig lugn:)
Hon hade jätteont i gårkväll så i dag har hon fått extra smärtstillande. Det är väl därför som hon blev som en valp och busade med Gloria.

 Fåglarna har det nog svårt nu. Vi har matat dem hela vintern och det går åt hur mycket mat som helst just nu.
Jag har gjort iordning en blandning av havregryn och rapsolja, och det hugger dom i sig med god aptit.
Koltrasten låter sig väl smaka.




Fredag

Har nu tagit mig själv i kragen och varit och simmat. Det blev 750 m den här gången och jag känner mig faktiskt riktigt stolt.
Jag sov dåligt i natt eftersom maken blev ivägkallad för att köra snö, och jag är inte van att sova ensam. Ja, ja ensam var jag ju inte efterson båda hundarna tog chansen att sova i husses säng.
När han kom hen halv åtta i morse så trängde sig Gloria in emellan oss och i det läget går det inte att rubba henne. Normalt väger hon 20 kg, men när man ska få ner henne från sängen väger hon minst ett ton! Det hela slutade med att jag fick lov att gå upp fast jag gärna hade sovit en stund till. Gloria låg nämligen tryckt mot min rygg så den hotade att gå av.
Jag åkte i alla fall iväg till simhallen i skaplig tid och det är ju så skönt när man väl har kommit igång. Fick även rumpan ur vagnen och handlade på ICA-Maxi. Det är lite kaotiskt där inne eftersom dom bygger om. Men det blir nog bra när det bli färdigt. Köpte även semlor!!
Mätte blodsockret när jag kom hem och det låg under 10. För högt givetvis men ett klart steg framåt för min del.
Ska börja kolla in vårtecken lite smått också. I dag skiner solen och eftersom vårt hus ligger med framsidan åt solen har all snö på trappen smält bort och termometern visar flera plusgrader. Det låter som om åskan går när snömängderna på taket rasar ner på altanen.
Nu hoppas jag bara att Lena är fit for fight på fredag så hon kan simma med mig. Det är inte världens roligaste att vara ensam och bara räkna längder.
Härligt!!!

Eftermiddag

Halkade mig i alla fall iväg och handlade. Det var till och med plogat på vissa ställen!
Nu är det dags att laga till lite middag. Det blir något så simpelt som köttfärssås och spagetti. Tänk att det ska vara så svårt att hitta på något att äta varje dag. På luncherna när jag jobbar blir det för det mesta frysta enportionsrätter som jag samlar på mig när det är extrapris på ICA. Företrädsvis Findus Värdshus. Är inte alls så förtjust i Dafgårds (förutom Karins Lasagne).
I morgon MÅSTE jag ta mig till Sydpoolen och simma. Jag och kompisen Lena har ju börjat våra nya liv och där ingår simning på fredagar. Eftersom jag har lite högt blodsocker (vägrar att anse att jag har diabetes) så måste jag röra på mig. Jag har försummat detta under dom senaste tio åren, men nu jäklar.... Simmade i alla fall 700 m i tisdags, och eftersom jag är världsbäst på att hitta på ursäkter så blev det ingen simning idag pga snön.
Får väl rapportera i morgon hur det gick.



SNÖ

Jaha..
Då har även jag börjat blogga.
Den kommer att handla om mig (förstås), mina två hundar, mina två katter och resten av familjen.
Det är en dag så bra som någon annan att komma igång. Snön vräker ner utanför huset och jag har försökt att skotta fram bilen så jag kan ta mig till affären för att inhandla det nödvändigaste i matväg.
Hundarna tycker att det är hur kul som helst att busa runt i snön.
Elsa (blandras långhårig schäfer och bordercollie) blir snart 7 år. Tyvärr skadade hon en höft när hon var unghund och är numera väldigt stel.
Hon äter glykosaminfoder och får en Rimadyl varje dag, så hon klarar sig bra när hon väl kommer igång.
Tittar man på henne när hon busar i snön, kan man inte tro att hon är så dålig som röntgenbilderna visade.
Den andra hunden Gloria (australian shepherd) är en riktig vilde! Hon är nu lite drygt två år och jag ska tävla lydnad med henne.
Det som har gjort att vi ännu inte kommit så långt är mina enormt dålig tävlingsnerver. Jag jobbar med problemet och har gett mig den på att vi ska få godkänt på minst en tävling den här säsongen.
Gloria vet hur man ska göra, men jag sabbar det mesta när jag kommer in på planen!
Nog för nu, får skriva mer senare.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0