2010-10-29

Jag kommer inte att bli medlem i Motormännens Riksförbund!! I dag ringde jag för att höra om dom kunde leva upp till sina löften, och givetvis var det för bra för att vara sant. Hotellövernattning gällde bara på vissa utvalda hotell och under förutsättning att man betalade frukost och middag. Det var alltså som jag misstänkte; Grundlurad!!! Jag kommer inte att betala någon medlemsavgift.

Simmade i dag i alla fall. Det blev 900 m efter att ha bytt bassäng ett par gånger. Började i motionsbassängen, men när dom började hoppa från högsta tornet flyttade jag in i tävlingsbassängen tills det var dags för kurs i densamma. Då hade jag bara 100 m kvar och dom skippade jag helt. Tyvärr fick jag simma ensam eftersom Lena skulle chefa på sitt jobb och alltså fick förhinder.

Dagens länstidning innehöll en artikel om rättshaverister. Som exempel tog dom upp ett fall med en man i Nykvarn som i flera år försökt att bli av med en hästhage som ligger vid hans tomt. Han har dessutom för avsikt att JO-anmäla kommunen för att man inte tagit hänsyn till hans önskningar. Enligt egen utsago har han skrivit 130 mail och brev till kommunen, och det är inga problem för honom att skriva 200 till och adressera dem till andra instanser!! Snacka om Grannfejden!!!!  Vi har den inpå knuten eftersom det är vår hage det rör sig om. Ska i alla fall spara klippet och visa för dom som inte riktigt har förstått problemet. Vi har inte, och kommer inte att bemöta hans påståenden eftersom vi inte vill göra problemet större än det är. För oss är det ju inte så stort eftersom vi har alla myndigheter på vår sida och alla miljökoller som har gjorts har inte visat på några som helst brister.
Hoppas nu bara att grannen läser och förstår............

2010-10-27

Vad trött jag på folk som lovar saker och sedan blir det inget av det. I fredags fick jag ett samtal från Motormännens Riksförbund. Om jag blev medlem och betalade 450:- skulle jag få en massa förmåner. Jag kommer aldrig ihåg att utnyttja sådant och det talade jag om för henne som ringde. "Du kan få en natt på ett slott eller två billigare hotellövernattningar" sa hon. Då vaknade snålheten i mig eftersom vi har pratat om att bo på Arlanda natten innan vi åker på semester. "Hinner ni med det, eftersom det bara är två och en halv vecka tills vi åker?" blev min fråga. "Självklart, du har inbetalningskortet på måndag och sedan tar det en vecka tills du får presentkortet på hotellet". I dag är det onsdag och jag har fortfarande inte sett till något inbetalningskort.
Hotell på Arlanda kostar mellan 1000:- och 2500:-, medlemsavgiften kosar 450:-. Alltså skulle vi kunna sova över en natt för 450:-. Helt acceptabelt, men det verkar inte som det kommer att fungera. Det var för bra för att vara sant, och om det inte har kommit något tills i morgon ska jag ringa och fråga hur det är med försäljningstrick!! 

Gloria har varit halt i dag igen. Den här gången är det höger fram, och vad det beror på har jga ingen aning om. Hon håller ju på att plöja upp hela vår äng så det är möjligt att hon har överansträngt sig. Elsa gräver en grop och fortsätter att gräva. När Gloria har grävt sin grop försöker hon att borra in hela huvudet i den och blir lerig ända upp på öronen. Det bara sprutar gegga om henne!! Elsa däremot är förhållandevis ren när hon är klar.

Älgen har inte flyttat härifrån ännu och verkar inte alls bry sig om hundarna. Man hör direkt när dom har hittat honom för då blir det ett skällande utan like. Dom står still och skäller från samma ställe, så han rör inte på sig många steg när dom har hittat honom. Det känns faktiskt lite läskigt att gå ut på morgnarna när det är kolsvart och man inte har koll på var han står och glor någonstans. Vildsvinen verkar i alla fall ha dragit till ana marker och det tror jag beror på att våra hundar skäller av sitt revir i skogen varje kväll innan det är godnatt. Hoppas bara att svinen inte får för sig att komma tillbaka. En rejäl avskjutning skulle verkligen inte skada.

På fredag ser det i alla fall ut att bli simning igen!! Efter nästan två månaders uppehåll har jag säkert ingen ork alls kvar!!! Skönt ska det i alla fall bli. Det hade inte blivit av den här gången heller om inte Lena ringt och bestämt att vi ska simma. Promenaderna fåtr vänta minst en vecka till eftersom Gloria fortfarande löper.

Villa inte ha snö redan. Testar att blogga...

dsc00011 (MMS)

Villa inte ha snö redan. Testar att blogga via mobilen.


2010-10-21

I dag är det bara tre veckor till semestern. Jag börjar få lite ågren hur jag ska hinna allting. Vet inte heller om vi ska åka tidigt (kl 4) på morgonen eller om vi ska åka till Arlanda på kvällen innan.
Vi brukar ha en kompis som skjutsar oss tidiga morgnar, men i år är han på Teneriffa i en månad så det har spruckit. Därför blev det ytterligare ett problem med hur vi ska ta oss till flygplatsen. Vår hustomte, som sköter om allting när vi är borta, brukar få ha min bil och skjutsa hundar och dyligt i när vi är borta. Alltså kan vi inte ta den till Arlanda på morgonen. Tåget går inte heller på natten så det billigaste och bästa alternativet är hotell.

Glorias löpning är näst intill obefintlig. Jag såg några små droppar på golvet förra veckan, men nu är det ingenting längre. Hon är defenitivt inte en hund som städar efter sig, utan hon löper väl lite den här gången. Jag skulle ju inte tävla något mer på länge, men har för klubbens skull bestämt mig för att ställa upp i klass två på kursfinalen den 30. (jag skyller i alla fall på att det är för klubben). Det ska bli riktigt skoj eftersom hon var jätteduktig på traningstävlingen i söndags. Platsliggningen avstår jag från tills hon blir säkrare.

Mina hundar har verkligen förstått att det är älgjakt i trakterna. Dom försöker med alla medel att jaga älgtjuren som kommer varje kväll. Just nu står dom och vrålskäller nere på ängen så jag antar att han står där och käkar äpplen. Det är helt upptrampat under äppelträden. Älgen bryr sig inte ett dyft om att hundarna är alldeles i hasorna på honom, utan han står helt lugnt och käkar äpplen. Härom dagen tog han även en tugga av mitt ett år kamla bigarråträd!! Inte kul alls. Det är en stor och kraftig tjur med 4 taggar i hornen. Jag skulle gärna se honom i min frys, men tyvärr har vi ingen kvot på älg hos oss. Ingen som jagar heller färresten...

Jag ska gå och kalla in hundarna nu innan vår "gullige" granne skickar polisen på oss igen.

2010-10-14

Nu har jag just kommit in i värmen igen efter en härlig promenad med Gloria. Vi gick vår 3,5 km långa runda. Det var ett bra tag sedan jag gick den senast, men den är precis lagom lång för att man ska känna sig nöjd. Gloria har just börjat löpa så det blev koppel hela vägen. Hon drar så att hon  inte kan andas när jag har henne kopplad i halsbandet så nu fick det bli sele. Det går relativt bra. Hon går framför med sträckt koppel, men drar inte.
Eftersom det var 10 grader varmt och strålande sol tog jag givetvis en för tunn jacka. I början var det därför rejält kallt, men när jag kom fram till backen vid sjön började jag svettas i stället. I den före detta grusgropen mötte jag en isande motvind som snabbt kylde ner mig igen. Tårarna rann och det var enormt jobbigt att gå den biten.

Kompisen Lena och jag återupptog våra promenader i söndags genom att gå en finfin väg ute på Almnäs där det går att släppa hundarna utan risk. I måndags började så Gloria att löpa så då blev det Sandtorpsslingan i koppel i stället. Nu får vi vänta i tre veckor med promenaderna eftersom jag absolut inte vill ha blandrasvalpar och Lena måste kunna hålla sin bjässe till hanhund utan att han rycker armarna ur led på henne i sin iver att nosa Gloria i rumpan.

Sitter med en kopp kaffe och försöker samla mig för nästa kraftprov: Jag måste åka in till ICA Maxi i Södertälje och veckohandla!! Inte något jag ser fram emot precis. Fantasin vad beträffar matlagning och olika middagar har för länge sedan försvunnit. Både hussen och jag äter ju en rejäl lunch och numera blir det därför inte några kulinariska höjdare till middag. Möjligen på helgerna.  Fort tillagat och inget krångel ska det vara. Hussen äter visserligen kl 9 på morgonen så han är hungrig när han kommer hem, men hittills har han inte klagat.

Jag har upptäckt att jag har en stegräknare i min telefon och det gör det lite roligare att gå ut med Gloria. Rundan jag gick i dag var ca 5000 steg. Eftersom man ska gå 10000 steg per dag har jag en bit kvar. Normalt är ju både Gloria och Elsa lösa på gården och motionerar sig slälva genom lek och spring i skogen. Elsa blir dock stelare och stelare så efter semestern ska jag åka och kolla hennes höfter igen. I dag är det 4 veckor kvar tills vi äntligen har semester efter att ha jobbat hela sommaren. Hur skönt blir inte det???

Lägger ut några bilder från dagens promenad.

Promenadvägen


Utsikt över sjön Turingen


Hemåt


Hemma

2010-10-10

Fredagens simníng blev givetvis inställd. Jobbet kallade! Det hade hopat sig en hel mängd underlag för fakturering så det var lika bra att inställa sig och jobba. Om jag var arbetsgivare skulle jag tycka att det vore idealiskt att ha en anställd som mig:) Det är bara att ringa så kommer jag och jobbar. Det har inte varit så mycket jobb under finanskrisen, men nu rör det på sig ordentligt. Det innebär att mina A-kassedagar inte går åt så fort. Å andra sidan innebär det längre tid till pensionen eftersom jag har tänkt pensionera mig om ett par tre år när A-kassedagarna är slut. Då är det kanske även dags för en ny valp. Jag har ju sagt att Gloria är vår sista hund, men när jag har sett bilderna på Glorias uppfödares nya valp blev jag enormt sugen igen. Det beror på ork och engagemang hur det blir. Vi reser ju en hel del också, men det har ju fungerat hittills.

I går var det Strängnäs marknad och vi handlade det vanliga: Strumpor, korv och godis. Efter marknaden åkte vi hem till mamma och pappa och åt en enormt god fläskfilegryta. Mums!! Träffade även ena systerns barn och den andra systern med svärdotter och barnbarn.

I dag var det så dags för marknadsknallarna att ha förflyttat sig till Nykvarn för Turinge marknad. Jag tog med Gloria för lite socialträning i folkmyllret. I början var det mycket nosande i backen eftersom det låg många tappade "godbitar" där. Så småningom sökte hon självmant upp min sida och gick ett perfekt fotgående med ögonkontakt utan att jag behövde kommendera henne. Superkul!!! Hon är ju också så enormt söt att hon väcker uppmärksamhet var vi än går. I dag gjorde hon succe framför dom små skällande uppdragbara leksakshundarna. Hon stod som förstenad och bara tittade på dem. När någon rörde sig åt hennes håll, backade hon en bit för att genast gå fram ock kolla igen. Hon lyckades även charma till sig lite korv av en norrman som sålde rökt dito. När man rör sig bland så mycket folk är det verkligen kul att ha en hund som uppför sig exemplariskt.

På tisdag kväll lite träning på klubben igen. Fortfarande ínget löp i sikte och nu har det snart gått sju månader sedan sist. Jag hoppas att hon blir lite mer regelbunden, men det gör inget alls  att det är långt mellan gångerna.

2010-10-05

Har just kommit hem från ett kort träningspass på klubben. Gloria tjuvar fortfarande på apporteringen och hon belönar ju sig själv genom att hämta apportbocken. Nu säger jag nej och tar ifrån henne den. Sedan håller jag lite i halsbandet och släpper det i sista stund. Det fungerade faktiskt i kväll.
Hon får mycket lekbelöning och jag hoppas verkligen att löpet kommer igång snart så hon blir som vanligt igen.

I lördags åkte Lena och jag ut till jaktskyttebanan för att kolla om Glora hade fått några bestående med av vår misslyckade skotträning.
Hon hoppade ur bilen fast det smällde omkring henne. Svansen mellan benen en kort stund och efter det inga reaktioner alls. Det enda hon gjorde var att lyfta lite på öronen när det smällde som värst. Vi gick en promenad och tränade lite fot och lite platsliggning. Det var inte bara små fjuttskott, utan dom sköt med rejäla doningar också. Nu har jag i och för sig hört att skotten från startpistolen är något alldeles extra, och vi får testa på ett annat sätt i framtiden.

Jag ska försöka åka ut till brukshundklubben någon tisdag och gå med henne där när dom skjuter. Tyvärr är det inga nya test förrän i vår, men till dess ska vi ha fixat startpistolskott. Hon är ju normalt inte rädd för fan själv. Hon är van vid att det skramlar och lever om i garaget när hussen håller på, så jag vet inte varför hon reagerade som hon gjorde.

Dagens träning var i alla fall nästan OK. Jag får se om vi testar lite på söndag igen. Det är Strängnäs marknad på lördag och då ska vi dit. Sedan kommer alla knallar till Nykvarn på söndagen och då kan man åka dit och handla det man inte gjorde på lördagen. Jag har nu inte simmat på en hel månad och det känns inte speciellt bra. Hoppas jag är ledig på fredag. Då måste jag ta mig själv i kragen och åka in till badhuset. Om förkylningen inte har försvunnit tills dess får jag helt enkelt simma lite kortare och sitta lite längre i bastun.

2010-10-01

Åh vad hemskt att skriva oktober. Nu är det mörkt kallt och blåsigt. Vi har visserligen haft två strålande soldagar, men nätterna har varit kalla. Änglatrumpeten har frusit, men jag tror att jag kan rädda några skott så jag får nya plantor nästa år. Vindruvorna smakar som omogna krusbär och är med andra ord inte alla klara.

I morgon var det meningen att Gloria skkulle gör sitt MT, men jag har ringt återbud. Dels på att jag fortfarande är jätteförkyld och inte har så mycket ork, men till största delen på grund av att Gloria inte alls är i form. Hon har fortfarande inte börjat löpa och jag tror att hennes hormoner spökar. Hon är tillbaka i sitt beteende att inte stanna kvar vid inkallning utan svansar efter så fort jag lämnar henne.

Vi prövade skott i onsdags och hon blev helt skräckslagen. I kampmomentet släppte hon kampstocken och sedan ville hon inte ta den igen. Det lyckades så småningom att få henne att ta den, men då kom nästa skott. Jag fick sedan hålla på jättelänge hemma och kampa för att hon skulle fatta att det inte var kampstocken som sköt. Under passiviteten drog hon iväg när första skottet small, men jag lyckades hålla henne. När nästa skott kom, drog hon järnet på stigen och det var bara för mig att hänga efter. Som tur var fick jag tag i ett träd så jag orkade att hålla emot. Nu kommer vi att förlägga våra promenader till jaktskyttebanan så att hon förstår att det kan smälla ibland. När hon långsamt har fått vänja sig vid detta kommer vi att prova med startpistolen igen. Det blir säkert inte föränn til våren. Innan hon har löpt, och under löpet, ska vi bara hålla på med kul saker. Apportering, hopp, inkallning och andra fartgrenar. Mycket kampbelöning och lite godis. Det vore väl tusan om vi inte ska komma tillrätta med lydnaden. Jag vet att det till största delen beror på att hon tycker att jag är tråkig, så vi får väl försöka ändra på det.

RSS 2.0