2010-11-27 Hemma igen

Borta bra, men hemma bäst. Efter åtskilliga timmar på flyg och flygplatser kom vi hem i går kväll till ett snöigt och svinkallt Nykvarn. När vi åkte snöade det lite lätt i Stockholm och ösregnade i London:


Vi anlände till Barbados på kvällen och det var bara att gå och lägga sig omedelbart för att vara pigg på morgonen. Enl alla prognoser skulle det regna, men det visade sig vara fel. Vi hade sol nästan hela första veckan, men sedan regnade det till och från resten av tiden. Det gjorde inte så mycket eftersom  det mesta regnet kom på nätterna. Det brukar alltid strula till sig på våra resor, och det var inget undantag den här gången. Våra registreringspapper hade blivit borttappade så helt plötsligt bodde vi inte på hotellet. När jag sedan skulle hämta mitt kreditkort var nyckeln till rummet avkodad. Det löste sig till slut och vi kunde ta vårt först dopp i Karibiska havet.


Det skulle visa sig att det blev badförbud dom närmaste dagarna pga jättevågor. Eftersom jag inte vill bli översköljd av vatten när jag är på väg upp tyckte jag redan att dom vanliga vågorna var stora. Jag var alltså rätt så glad att det var rödflagg när dom riktigt stora vågorna kom.


Vi hann med några utflykter också. Vi åkte till ett naturreservat för att titta på Barbados berömda apor, men dom höll sig undan den dagen. kl 2 kom maten till djuren och det var som att se en Disneyfilm när alla djuren kom från olika håll och åt av maten. Det var som sagt bara aporna som höll sig undan. Vi lyckades i alla fall se en apa när vi åkte till Droppstensgrottan. Dom finns fortfarande helt vilda på ön.


Grottorna blev något av en besvikelse. Dom var jättestora och hur höga som helst, med underbart vackra formationer. Besvikelsen bestod i att allt var lite för tillrättalagt. Man åkte  i ett slags tåg på asfalterde vägar
och det kändes lite för artificiellt. Endast ca en tredjedel var öppna hittills och det pågick ständig utbyggnad och utforskning. Dom öppnade så sent som 1982.


Hotellet hade fyra restauranger och man var tvungen att boka bord till middagen. Man måste dessutom vara uppklädd. Det är inte vad vi är vana vid, och det kändes faktiskt lite besvärligt. Man hade ca fyra rätter att välja mellan och inga höjdare direkt. På en restaurang kunde man äta utan förbeställning och den hade även godaste maten. Naturligtvis blev det översvämning pga regn den kvällen vi var där. Vi brukar ju få översvämning på våra resor och den här var inget undantag. Rätt som det var hade man vatten till fotknölarna!! Man kan ju tycka att dom skulle vara vana vid fenomenet regn och vidta åtgärder, men så var det inte.


Vi letade upp huset som vi hyrde för drygt 20 år sedan och vi hittade även Beach Club:en. Den var helt överväxt numera och hela strandremsan var bebyggd med jättehotell.

Vi är i alla falll lyckligen hemkomna och jag håller på att få det 4:e nya lagret hud i pannan som varit helt sönderbränd. Tvättmaskinen går för fullt och nu måste bilen skottas frma så jag kan åka och fylla på matförråden. Dessutom måste hussen upp på taket och göra ren parabolen eftersom vi inte har någon signal till TV:N. Hoppas bara att det inte är något annat fel.

Hundarna, särskilt Gloria, blev som besatta när vi kom hem. Gloria stod och hoppade nästan jämfota av glädje. Elsa tog det lite mera cool. Vi vet ju att dom har det jättebra när vi är borta och på fredag sticker vi igen. Den här gången blir det en kortare tur till Tallinn från fredag till söndag, så hustomten kommer tillbaka och fixar hundar och hus.

2010-11-08 Got ya´

Den gäckande skuggan har nu saligen förpassats in i evigheten. Det gick åt en halv dubbelnougat och tre laddade fällor för att fånga honom. Han gick tydligen direkt till fällan på mittkonsollen för dom andra var fortfarande laddade.
Det känns rätt skönt att veta vad det var som ställde till allting, och att det inte var en ande som min mamma föreslog.
I morse hade vi -10,8 grader och så kallt tror jag inte att vi någonsin har haft så här tidigt i november. Till i morgon väntas snöstorm med upp mot 20 cm nysnö. BURRR!!! Det ska verkligen bli skönt att komma iväg även om vädret inte direkt är strålande sol på Barbados. I och för sig bränner man inte upp sig det första man gör utan kan sola lite lagom. Är ledig i morgon och ska börja packa så smått. Jobbar halvdag på onsdag och sedan bär det iväg.
Ser på bilden att jag måste ändra klockan i kameran. Skulle just vara snyggt om jag hade tagit kortet en timme efter jag hade åkt till jobbet. Nu är han i alla fall lagd i soptunnan med fälla och allt. Det gick inte att få loss honom eftersom hela han var krökt runt fällan. Jag tar för givet att det var en han, men jag kollade inte!!!


2010-11-06 Fortfarande inget napp

Han har lyckats äta lite nougat innan fällan slog igen utan att han fastnade. Nu är den laddad på nytt och jag gör ett nytt försök. Hoppas att nougaten har torkat fast så han får jobba lite för att få loss den. Då vore det väl 17 om han inte har satt sin sista potatis. Det är nog traktens fetaste mus vid det här laget!


2010-11-05 Inget resultat

Fällan var igenslagen men tom i morse. Nu har jag inhandlat en plastfälla på Plantagen. Den är konstruerad så att den lille dj...len måste verkligen jobba för att få i sig godiset. Den är dessutom så känslig att den slog igen när jag stängde bildörren. Nu står den på golvet i baksätet och jag väntar med spänning på vad som händer.
Sonen tycker att jag ska investera en 500hundring på en kamera som filmar när något rör sig. Det är att gå liiiite till överdrift i det här läget.

Simningen blev inställd i dag. Vi mötte upp utanför Sydpoolen och insåg rätt snart att det var ett dödfött projekt att simma i dag. Parkeringen var knökfull, och när vi väl kom in i badhuset var det helt svart med folk. Svart i alla bemärkelser. Vi drog då iväg till Plantagen och Jula i stället. Där fyndades råttfällan och en superbra pannlampa som hustomten får ha när han går ut med hundarna. Den gamla vi hade lyckades jag tappa i golvet och det blev aldrig mer en lampa av den.

Därefter till Kappahl och sedan ICA-Maxi. Köpte un underbart god räkmacka som hussen och jag har delat på. Jag köpte även nytt duschdraperi och en ny vaxduk.

 Resan närmar sig med stormsteg och när jag kollar vädret på wunderground.com är det inget vidare. Regn och åska!! Det brukar vara så varje år när vi ska åka, men när vi väl är framme brukar det vara OK. Åskan i Västindinen går inte av för hackor. Det mullrar ända nere i magen och blixtarna är vidunderliga. Mycket häftigt faktiskt. Orkansäsongen verkar hålla på lite längre än vanligt men förhoppningsvis är orkanen Tomas den sista stora. Barbados drabbades mycket hårt tidigre i veckan, men verkar nu ha återhämtat sig. Det är Haitis (o)tur att drabbas i dag eller i morgon. Vi åker ju inte förrän på torsdag morgon och då hoppas jag att "Spöket i bilen" är borta och att vädret ser bättre ut.


2010-11-04 Avslöjande nära??

I natt var bilen låst. När jag kom ut i morse låg tablettasken kvar på sin plats, men den lösa tabletten var borta. Alltså har jag dragit slutsatsen att det måste vara en liten mus. Jag har nu inhandlat ytterligare råttfällor och ställt den ena på konsollen mellan sätena där tabletterna har legat. Den är laddad med Marabous dubbelnougat. Om inte det hjälper så vete gudarna vad jag ska ladda med.
Tipset att ladda med nougat fick jag på ICA när jag köpte fällorna. Tydligen är det Anticimex senaste knep. Dom laddar visserligen med Guldnougat, men det här borde gå lika bra. Ost är helt ute, och det har jag ju märkt på den fällan som står på golvet på högersidan. Där sitter en torr orörd ostbit.
Att inte tablettasken var rörd beror nog på att det bara finns två tabletter kvar i den.
Det underliga är att det inte finns tillstymmelse till råttskit i bilen! Jag måste väl skaka ur alla filtar och kolla ordentligt, men det känns inte så kul om det skulle hoppa ut en liten mus. En död mus i fällan känns mycket bättre!!! Nu återstår att vänta tills i morgon och se om natten givit någon utdelning. Får väl låsa in katterna i bilen annars, men jag tror inte att det är någon bra ide.
Ingen simning i dag, men kanske i morgon. Hela dagen i dag har gått åt till att plocka i ordning tvätt, och plocka undan grejor som legat och skräpat överallt. Vår hustomte som ska bo här när vi är på semester är en mycket ordentlig herre, så jag måste ha någorlunda fint när han tar över. Han har dessutom bra ordning på hundarna och låter dem inte göra som dom vill, även om dom testar i början.




2010-11-03 Mysteriet fortsätter

Lämnade en öppnad Läkerolask i bilen över natten. Jag hade tagit två tabletter och stängt locket. Bilen var olåst. I morse var asken borta. Efter mycket letande hittade jag den mellan förarsätet och mittkonsollen. Den innehöll två tabletter. Resten var borta!! Inga som helst märken fanns på asken. Jag hade förväntat mig en söndertuggad ask, men som sagt inga märken alls. Vi hade även ställt en laddad råttfälla på golvet på högersidan, men vem det än är som äter mitt godis så tycker den inte om kryddost!!
Ytterligare en tablett låg på golvet innanför förardörren.
Nu har jag ställt tillbaka asken och lagt den ensamma tabletten framför och fällan är fortfarnade laddad. Bilen är låst.
Under dagen när jag jobbat har ingenting hänt trots att bilen stått still i flera timmar. I natt var det inget väder som någon mänsklig varelse frivilligt ger sig ut i, så jag är nog inne på musteorin i alla fall. Om dom sista tabletterna försvinner ur en låst bil får jag nog sätta in lite fler råttfällor. Det är ju inte någon höjdare att få en nästan ny bil uppäten av möss. Dessutom har jag hört att dom gillar att gnaga på kablar och det sista jag vill är att få en massa prooblem med elen. Bor man på landet är det ju nödvändigt med en fungerande bil!!!
Hundarna var dessutom helt tysta i natt.

2010-11-02 Råtta, husmus eller grannen???

Någon har snott mitt godis!!
Det började för drygt två veckor sedan när jag hade varit på träningstävling med Gloria. På hemvägen stannade jag och köpte en kvällstidning och en påse Matadorgodis. Jag åt några bitar på vägen hem och hade påsen i dörrfickan. Jag har inte koll på hur många jag åt, men är säker på att några fanns kvar när jag lämnade bilen. På måndagsmorgonen på väg till jobbet fick jag för mig att ta en godisbit. Påsen var tom!! Jag blev förvånad men trodde att det kanske var så att jag vräkt i mig allt på hemvägen.

I går när jag köpte tidningen på väg hem från jobbet, köpte jag även två askar Läkerol till extrapris. Jag öppnade en ena asken och tog några stycken, dock inte alla. I natt kl halv två blev det ett fasligt liv på hundarna. Dom vrålskällde och skulle absolut ut. Elsa sprang ner och hoppade på ytterdörren. Jag försökte lugna ner dem utan resultat. Jag kikade ut genom fönstren, men såg ingen. Det kom ett läte som när vildgässen flyttar och skriker i skyn. "Det är bara en gås", sa jag till hundarna. "Gå och lägg er igen". Dom lugnade ner sig och jag somnade om. Hussen var inte medveten om kalabaliken påstår han, men även han sa åt hundarna att vara tysta. Det var antagligen i sömnen han gjorde det. Att gässen inte har för vana att flyga mitt i natten hade jag inte en tanke på.

När jag kom ut till bilen i morse, låg den öppnade tablettasken tom på golvet på högersidan. Sist jag såg den låg den i facket mellan sätena! Dessutom låg det några parkeringsbiljetter under förarstolen. Dom hade legat ihop med tablettasken. Mycket mysko känns det. Nu får vi ladda en råttfälla och ställa på högersidan. Jag tror dock inte att jag har en råtta i bilen. Hundarna skäller inte om en liten mus gnager godis i min bil. Det kan ju ha varit älgen som var här i natt, men underligt är det i alla fall. Jag vet inte om man kan låsa bilen utan nyckel, men den var låst i morse och jag låser aldrig bilen på gården. Det finns en förklaring även till detta, och det är att jag tryckt in låsknappen på nyckeln när jag låste ytterdörren.

Tablettask nummer två är nu öppnad och kvarlämnad i bilen. `På något sätt måste vi lösa mysteriet. Allt annat var orört, parkeringspengar, GPS o.s.v. Parkeringspengarna är jag osäker på. Brukar ha dem i fickan mellan stolarna, men nu låg den utanför. Den är nu tillbakalagd på sin plats. Det verkade i alla fall inte saknas något.  JAG VILL HA MITT GODIS I FRED!!!!

RSS 2.0