2010-07-30

Snart är det augusti och hela sommaren har bara runnit iväg.

I dag har jag lämnat kattunge nr två så nu är det bara den rödmaskade kvar. Honom hämtar dom i morgon, sedan blir det lugnt igen och jag kan ha dörren öppen utan kompostgaller. Det är världens storm ute i dag men det behövs väl för att torka upp dom enorma regnmängder som kom i går. Innan jag pajade regnmätaren hade vi fått 79,9 mm. Sedan kom det några rejäla skurar ytterligare. På grannområdet hade dom fått en bra bit över 100 mm så jag tror att vi hamnade där någonstans också. Det var en vägg av regn att åka igenom när jag åkte hem från jobbet i går. På området nedanför oss var hela vägen översvämmad.

På jobbet i går fick jag en Herman av chefen. Herman är en surdeg som ska skötas om i tio dagar innan man delar den i fem delar och ger bort fyra till fyra kompisar. Den femte behåller man själv och bakar en kaka av.  Den ska fyllas på med mjölk och mjöl och socker under resans gång. Eftersom chefens femtedel var färdig för bakning i dag så bakade jag min också i stället för att vänta i tio dagar. Det blir någon slags kedjebrevseffekt av det hela och efter ett tag kan det inte vara mycket kvar av den ursprungliga surdegen eftersom det fylls på med olika ingridienser hela tiden. I slutskedet satte man i alla fall till olja nötter äpple mjöl socker bakpulver och mjölk. Kakan blev jättegod och nu har jag styckfryst den.

Hann även med att simma och att handla i dag innan kattköparna kom. Han kommer att få bo i en stor 7-rumsvilla i Upplands Väsby och efter vad jag har sett av hans nya familj så kommer han att bli rejält bortskämd. Jag skickade med utskrift av alla foton jag hade på honom sedan ha var nyfödd.- Det blev mycket uppskattat!! 


2010-07-28

Äntligen!!! Första kattungen levererad. Hon fick flytta till Södertälje. Förnyade annonsen och sänkte priset till 2000:- i går och genast ringde en familj från Nynäshamn och tingade henne. Dom skulle komma i dag på morgonen, men ändrade sig och skulle komma i går kväll. Vi lämnade vägbeskrivning och väntade till kl var halv tolv innan vi gav upp. Kvart i två i natt ringde samma lustigkurre som ringde förra veckan och ville köpa katten till sitt grillparty! Man blir ju orolig när det ringer mitt i natten och inte så lite förbannad när det är idioter.

I alla fall hade det ringt en jättetrevlig dam från Södertälje i går kväll strax efter dom från Nynäs. Jag ringde upp henne i morse och nu har dom hämtat katten. När jag hade ringt henne ringde Nynäsarna igen och var på väg!! Jag förklarade att katten var såld eftersom dom inte dök upp i går kväll. Dom hade aldrig sagt så fick jag till svar.
Jättesura var dom förstås. En liten stund senare ringde dom igen och frågade om katten var hämtad, annar skulle dom hämta henne. Underförstått skulle jag få mer betalt. En vit lögn från mig blev svaret: Hon var redan hämtad.
Det var i alla fall en jättetrevlig familj som hade en liten chihuahua och hade haft en katt som tyvärr blev överkkörd.

Nu funderar jag på att sterilisera Kattis för sådant här tjafsande vill jag inte uppleva igen!! I em eller i morgon kommer i alla fall Roger från Enhörna och tittar på den rödmaskade och i morgon kväll hämtas den helröda till Upplands Väsby.

Pust vad skönt det ska bli!! Ut med alla extra kattlådor och torka golv och kolla om dom pinkat på fel ställen!!

Den blivande Enhörnabon:


2010-07-24

Upp som en sol och ned som en pannkaka!! Gloria var den enda svarta i sin klass bestående av 5 st tikar. Hon var även den enda som fick en tvåa. Tunga öron något hög bak och behövde utvecklas fram. Det var flera hundar som var högre än henne bak så jag tror att vi åkte på att domaren hellre ville se merlehundar. Vann hela alltet gjorde Niklas med en ny liten välfriserad ( mycket klippt ) tik. Vi får ta igen det i Eskilstuna om en månad. Gloria fick en massa positiva omdömen också så allt var inte bara skit.

Själv har jag haft svinont i halsen en vecka och till och med varit till vårdcentralen. Dom pengarna hade jag lika gärna kunnat lägga på något bättre. Ingen som helst hjälp fick man på det stället.

Jag har sålt den lilla röda kattungen och ev någon till. Får besked i veckan. Har alltså inhandlat en ny kamera som verkar OK. Tog en närbild som verkligen blev bra på den lilla honkattungen och i morgon ska vi se om hon blir såld. Har en intresserad från Stockholm. Bilden nedan:


2010-07-17

Vilka fruktansvärda männinskor det finns!!
Jag har haft annons på den röda lilla kattungen på blocket. Satte ett superlågt pris på honom och direkt så ringde det en tjej och tingade honom. När hon skulle hämta honom hörde hon inte av sig så jag ringde upp henne och då hade hon ångrat sig. Det var väl för mycket begärt att hon skulle höra av sig. Jag har några andra på gång, men någon har ingen bil och dom andra ska åka på semester. Jag har nu tagit bort annonsen eftersom jag aldrig mer ska lämna ut telefonnumret. Halv tolv i går kväll ringde en som pratade bruten svenska och erbjöd 2000:- för honom. Dom skulle ha grillparty och frågade om det gick att grilla honom!!!
Hussen som svarade blev vansinnig och sa åt honom att åka hem igen. Sedan tog jag bort annonsen.

Nu har jag annons på den lilla blåmaskade honan, men det är ingen rusning direkt. Jag vet att många föredrar att ringa, men nu får dom maila om dom är intresserade.

Inför utställningen av Gloria på lördag får jag nog byta ring och ställa henne bland nakenhundarna i stället. Hon fäller något så kopiöst så jag är förvånad över att hon har ett endaste hårstrå kvar. Nu är det ju en vecka kvar så hon hinner nog tappa dom sista stråna också!! Men det borde ju vara lika för all så vi får väl se hur det går. Det är i alla fall 11 aussisar som ska bedömas och det kan ju vara kul med lite mer konkurrens än det brukar vara. Inte för att jag har fått storhetsvansinne efter Österbybruk, men man kan ju hoppas att det går bra. Jag har i alla fall talat om för Virpi att Glorias färger inte brukar vara domarfavoriter. Nu hoppas jag att det är en domare som sätter rörelserna i första hand, för där kan min lilla skrutta slå ut vem som helst!!! Dom är ju så snygga ihop Gloria och Virpi. Om det inte var så förbenat dyrt skulle jag investera i en bättre kamera så jag kunde fånga dom på film. Vi får se om jag lyckas prångla ut kattungarna så kanske det blir en kamera.

Annars rullar det på som vanligt. Lite mer jobb än tidigare och lite mindre simning det är allt. Äntligen har det kommit lite regn. Det blev bara en mm, men det är utlovat åska och stora regnmängder tills i natt. Det är bara att vänta och se.

2010-07-12

Det känns som om tiden bara flyger iväg utan att jag gör någonting.
Gloria är inte halt längre, men jag kollar henne noga nästan varje steg hon tar. Ska´ju ställa henne om två veckor i Köping för en engelsk domare. Jag har även anmält henne till Eskilstuna i augusti. Där hoppas jag träffa Kerstin som är uppfödare av Glorias mormor.

Jag har satt ut annons på kattungarna, men hittills är det ingen som nappat. Det beror kanske på att dom inte är leveransklara förrän om tre veckor. Ska sätta ut en annons på varje unge med början på fredag och se om det ger bättre resultat.

I lördags var hussen och jag med svågern och svägerskan i Stockholm. Vi tog en sightseeingtur under broarna och blev förvånade över hur mycket man inte visste om vår huvudstad. Det var enormt fint väder och en mycket trevlig tur. Vi åkte med båten som gick kl 6 och den var full med folk av olika nationaliteter. Nästa gång får det bli busstur runt stan. Vi åker ju sightseeing så fort vi kommer till ett annat land, men vår egen huvudstad har vi inte utforskat på det sättet förut. Efter turen var det dags för en bit mat och efter att ha gått genom Kungsträdgården och över Sergels Torg mot centralen hamnade vi på Jensens på Vasagatan snett mot centralen. Rekommenderas varmt. Vilken underbar mat!!! Vet inte hur den låg till prismässigt, men vi betalade ca 250:- per person inkl dryck.

Den här veckan ska chefen till Tallinn så jag har lite annorlunda arbetstider pga att jag ska mata deras katt. Jag kommer att bli ensam på jobbet och det är både tråkigt och ganska skönt. Fick i alla fall en ledig måndag och det har inte inträffat förut. Jag ska se om jag kommer iväg till simhallen så småningom. Det är ca 30 grader varmt och mycket klibbigt ute och lite molnigt. Vi är nu inne på andra veckan med tropisk värme. Jag tycker att det är ganska skönt med värmen, men det kan vara lite svårt med nattsömnen när man har 28 grader i sovrummet. Men som sagt; jag klagar inte!!


2010-07-05

Eftersom veterinären fortfarande inte hört av sig åkte jag dit i eftermiddags efter jobbet. Dom hade fått svar från Strömsholm i dag (!). På Strömsholm trodde man inte att det var benbiten som smärtan och hältan berodde på, utan snarare en skada i leden.
Jag ska i alla fall sluta med smärtstillande och se om hon blir halt igen. I så fall får jag en remiss till en ortoped.

Det verkade inte som om min veterinär var riktigt överens med Strömsholm, men nu har jag i alla fall slutat med smärtstillande och hon får fara vilt omkring efter eget huvud.

Var tvungen att ta en bild på Gloria när hon väntar på att få slicka kattmatsskålen. Kattmat är absolut det bästa hon vet och det är ren tortyr för henne när hon måste vänta. I regel äter katterna upp varenda smula så det blir bara disken kvar åt Gloria. Stackarn, att ha en så elak matte som inte bjuder på kattmat!! Den är nämligen mycket fetare än hundmat och det räcker med en fet kattunge. Vill inte ha en fet Gloria som åker ut direkt på utställningarna.
Appropå utställningar; vilken evig tid det tar för resultatet att komma in på SKK:s sida!!! Nu har det gått 6 veckor och det är alldeles för länge!!!

Fick ett elektroniskt grattiskort från mamma i dag. Jag hade namnsdag i går ock det var ju lite kul att få kortet på mailen.

Glori i väntan på diskandet: "Är det aldrig min tur?"

2010-07-02

Dagens maraton genomfördes utan större problem. Först lämna bilen sedan promenad till Sydpoolen sedan simma 1000 m och till sist tillbaka för att hämta bilen. Dom kalorier jag brände gjorde jag mitt bästa för att återskapa. Hamburgare efter simningen och kaffe och kaka på Weda köpcentrum. Var ju tvungen att mellanlanda där eftersom ingen hade ringt och meddelat att bilen var klar.
När jag hade fikat färdigt gick jag upp till bilfirman. Kl var då runt ett. Lunchstängt mellan 12 och 1. Fredde var i alla fall tillbaka bakom disken och bilen var färdig och stod på gatan. Jag misstänker att den var färdig redan före lunch, men eftersom det är så satans dyrt med servicen vill dom väl få folk att tro att det tar mycket längre tid än det egentligen gör. Ca 2600:- kostade kalaset. Dom kollade inte mitt sjunkande säte för då måste dom ha bilen över natten för att kolla hur mycket det sjunker??!! Jag har ju talat om att jag höjer tre snäpp varje morgon och varje em när jag åker från jobbet. Lite besviken är jag nog. Enl Fredde så finns det tydligen något i sätet som kan läcka. Varför inte kolla i så fall??? Nej, det får nog bli Strängnäs nästa gång i alla fall.

Jag har stegräknare i min telefon och enligt den har jag gått ca 8500 steg i dag. Jag har inte mätt sedan jag kom hem så stegen är det jag gick på förmiddagen. Jag tror att den visar fel för jag tar absolut inte en meter långa steg. Man ska ju gå 10000 steg per dag och det tror jag aldrig att jag kommer upp i.

Jag tappade telefonen på stengolvet i badhuset och den tappade då allt minne. Alla foton och ringsignaler var puts väck!! Öppnade den när jag kom hem och då visade det sig att det bara var det extra minneskortet som hade lossnat. Det var bara att trycka in det så var telefonen som vanligt igen.

I morgon ska vi fira svärdottern som fyller trettio och har stooooort kalas.

2010-07-01

Nu är vi redan inne i juli. Tiden rinner iväg men en farlig fart. Vet inte vart dagarna tar vägen.
I går lämnade jag in min dator för att CD:n inte fungerade. Givetvis var det inget fel på den så jag hämtade tillbaka den i dag igen. Jag avskyr att koppla alla sladdar!!! När jag skulle bränna en ny CD fungerade det alldeles utmärkt tills jag skulle bränna en likadan. Då kände han inte av att det fanns någon skiva. När jag gjorde om från början fungerade det igen. Spooky!!!

Jag har fortfarande inte fått svar från Strömsholm så jag låter Gloria fara omkring nästan som vanligt. Jag håller henne lugn när jag är inne med henne och det får räcka tills jag får besked.

Jag har hand om kursanmälningarn på SHK och höstens kurser släpptes i dag. Hittills har det redan kommit in en hel massa anmälninagr så jag har tillbringat ca 2 tim med att skriva svarsmail och skriva in dom  i rätt kurs.

I morgon blir det motionsdag. PUST!! Jag ska lämna in bilen på service och därifrån ta en promenad på ca 3,5 km till badhuset. Väl framme ringer jag Lena och hör om hon ska simma. Annars får jag simma ensam. När det passet är över kommer jag att vara ganska slut, men då börjar det nog bli dags att hämta bilen så det är bara att stålsätta sig och promenera hela vägen tillbaka. Jag ser inte fram mot att lämna bilen eftersom det är den mest otrevliga personal på verkstaden. Nästa gång får det nog bli Strängnäs om dom inte visar fram en lite kundvänligare sida i Södertälje.

Sonen visade mig en sida där man kan lägga in sin promenadsträcka och få reda på hur lång den är, hur många kalorier man bränner osv. Rätt kul faktiskt. Den heter iform.se och jag ska försöka hitta tillbaka till den igen.

Martinin är tappad på flaska och nu ska den bara stå till sig. Den förra stod ju 10 år så man behöver inte vara rädd för att den ska bli förstörd. Ju äldre desto bättre. Önskar att det vore likadant med mig!! 

RSS 2.0