2010-03-30

Jaha, så var man ett år äldre. Känns ingen skillnad och det är väl bra. Förmiddagen har tillbringats på badhuset och eftermiddagen ska ägnas åt skurning av golvet på övervåningen. Det är välbehövligt även om Gloria slickar upp det mesta som hon droppar på golvet.

I dag är det verkligen vår i luften! Hundarna ligger just nu och solar på trappen och jag har ytterdörren öppen.
I höstas satte vi en hel del lökar i rabatten. Vi började egentligen förrförra hösten men då blev det inte så många. Vi hann heller inte njuta av krokus och snödroppar eftersom vi var på St Barth när dom blommade. Till den här våren har vi utökat rabatten med det dubbla och satt en hel massa tulpaner, påskliljor, narcisser och några konstiga blommor som jag inte har hört talas om tidigare.
I morse när jag kollade hade det kommit upp en hel del gröna små strutar under snön. Det ska bli intressant att se vad det blir av dem.

Så här ser det ut i dag:


Entren till Sydpoolen där jag tillbringar två förmiddagar i veckan:



2010-03-27 Tävling Torshälla

Jaha, så är då årets första tävling avslutad och jag är jättenöjd. Det kunde natrurligtvis ha gått mycket bättre, men med en otränad hund mitt i löpet är jag nöjd. Pga löpet så fick vi starta sist och det är ingen höjdare att ha Gloria i bilen i flera timmar före start. Visserligen hämtade jag henne emellanåt och gick en liten kissrunda, men det blev länge för henne ändå.
Till resultatet:

Linförighet 8 -8  Hon var inte med riktigt från start utan jag fick ge henne ett extra fotkommande, men sedan gick hon klockrent.
Apportering 9 - 9  Lite snett sättande vid avlämningen.
Stående 7,5 - 9  Vet egentligen inte vad avdraget berodde på. Möjligen ett lite snett läggande.
Fritt följ 0 - 0  Bröt momentet eftersom hon hade tappat koncentrationen och nosade från start.
Hopp över hinder 8,5 - 7,5  Missade starten lite men för övrigt bra.
Plats under marsch  0 - 0  Gjorde stående i stället för läggande.
Inkallning 8 - 9  Har ingen aning om varför det blev lite avdrag.
Plats i grupp 0 - 0  Hon är väldigt osäker och nu reste hon sig direkt när vi skulle lämna hundarna.
Helhet 7 - 7,5   Med tre nollor kan det inte bli högre.

Nu är det två veckor kvar till nästa tävling i Uppsala och då bör hon vara färdiglöpt och förhoppningsvis är det ett bättre underlag. I dag var det snorhal lervälling. Då ska jag försöka göra en godkänd tävling. I dag fick vi ihop 113,5 poäng och det fordras 140 för att bli godkänd.

Före start


På väg till start med nosen i backen


Koncentration före linförigheten


Avlämning av apporten


Snart dags för hopp


Ett perfekt ställande under marsch (skulle ha varit läggande)


Alla mattarna har lämnat sina hundar utom jag eftersom Gloria reste sig.





2010-03-24

Har just kommit från lydnadskursen. Jag hoppas verkligen att ett dåligt genrep ger en bra premiär.
Det var inte mycket som fungerade i kväll. Hoppet, inkallningen och apporteringen var det som gick bra. Linförighet och fritt följ ska vi inte tala om. Vet inte vad som varit på planen, men det var nosen i backen hela tiden. Jag är inte alls van att se henne sådan. Stående från ligg var också en klockren 10:a när tävlingsledaren sade "verkställ" i stället för "ställ hunden". Då ställde sig Gloria på hennes kommando. Plats under marsch gjorde hon med ett läggande till hälften. Hon brukar inte bry sig om att det är skitigt, men i dag var hon "fina fröken". Det värsta på lördag blir den långa väntan på vår tur eftersom Gloria löper. Vi får ju starta sist och det är 6 hundar plus rookisarna före oss. Då kommer jag att hinna plocka ur henne och sätta in henne i bilen ett otal gånger och bli allt mer nervös.

I dag har vi bytt lås i ytterdörrarna, skaffat låsbara fönster, installerat brandvarnare och brandsläckare. Jag tror ju inte att någon försöker göra inbrott med två halvt rabiata hundar innanför dörren och dessutom har vi inte några direkt dyra grejor som det är värt att risker hundbett för.

Brandsläckaren hade jag behövt i januari när jag lyckades sätta eld på stekpannan. Det var jättelågor upp i fläkten!! Gudskelov var hussen hemma och kunde vråla åt mig att stänga av fläkten och ta fram brandfilten som jag fick i julklapp av chefen. (Mycket bra julklapp!!) Han släckte behändigt elden och den enda skada som blev var att några plastdetaljer på köksfläkten smälte. Om han inte hade varit hemma hade jag aldrig tänkt på att stänga av fläkten och då hade vi med all säkerhet varit hemlösa nu. Det var ju inga små lågor i stekpannan!! Jag vände ryggen till medan den blev varm, men att det skulle gå så fort trodde jag ju inte. Nu har vi ju även en brandsläckare och jag hoppas att den aldrig behöver komma till användning.

Några nya bilder på Gloria.

Lyckan är att få äta märgben i soffan!!!!








2010-03-23

Hittade en bättre bild på lo-spåret. Hundarna har ju skällt mer än vanligt i skogen på sistone. Gloria kommer visserligen nästan direkt man ropar, men Elsa har ju inte för vana att komma och nu är det värre än vanligt. Vi har hela tiden trott att det har varit grisarna som har stört men nu vet vi inte längre.
Gloria har nu löpt i några dagar och det börjar droppa på golvet. Hon är riktigt duktig att städa efter sig.
Den här gången var det 6 mån och två veckor sedan förra gången så någon regelbunden "löpare" verkar hon inte vara.

Appropå löpare så har Kasper varit på ytterligare en parning hos Hea. Den andra honkatten den här gången. Ska bli mycket spännande att se om det blir något resultat och vilka färger det i så fall blir på ungarna.
Vad beträffar Kattis så tror jag att hon kommer att få röda ungar även om jag hoppas på birmafärgade.

Visar det nya spårkortet som i varje fall i mobilen är lite tydligare.


2010-03-22 kväll

Hussen var en sväng i skogen och stötte på några okända spår i nysnön som kom i går.
Det var absolut inte hundspår. Dom här var mycket större och det var ca 50 cm mellan varje spår.
Har nu kollat runt på nätet och kommit fram till att vi har ett lodjur i skogen. Coolt!!!
Hellre det än alla dom vildsvin vi har. Tyvärr bryr sig väl inte svinen om en lite större katt, men man kan ju hoppas.
Det har funnits lo här i trakterna förut. Förra sommaren hittades ett dött djur i en trädgård i Turinge och vid Marsta sågs också ett. Ska bli spännande att se om vi ser något mer av det. Om det kommer mera snö så får väl hussen gå på spårjakt igen.


2010-03-22

Sitter och väntar på samtal från länsförsäkringar. Efter att ha simmat mina1000 åkte jag hem och tittade på gårdagens inspeling av Amazing Race.
Ut och hämtade posten Där ligger ett kravbrev från Trafikförsäkringsföreningen. Enlig dom är min bil oförsäkrad och nu vill dom ha 2099:-!!!!!
Jag betalade försäkringen den 27/1 och dessutom för ett helt år. Kollade på postgirot och visst är den betald.
Nu har jag ringt Länsförsäkringar och han har kollat att allt är OK. Det som har hänt är att i Vägverkets papper står det att jag inte har någon försäkring eftersom IF försäkringsbolag ( som jag hade när bilen var ny ) har återkallat sin försäkring eftersom jag bytte till Länsförsäkringar. Pust och stön så det kan bli.

Nu har han från LF i alla fall ringt och alla hade tydligen gjort fel. En sådan här sak har aldrig inträffat tidigar. Tro´t om du vill. Dom ska nu skicka ett intyg till T-försäkringsföreningen och jag ska ringa upp om någon timme och kolla att allt är OK.

Till något roligare. Vädret!! Efter att ha varit helt uselt i går med snöstorm och omväxlande regn är det strålande i dag. Lite kallt i skuggan, men gårdagens snö är i alla fall på väg att rinna bort.

2010-03-20:2

Ang bloggtest.
Hur kul som helst!!!
Jag kan ta ett kort med mobilen och skicka till bloggen som uppdateras omg.
Tyvärr skulle jag väl ha vänt bilden innan jag skickade den, men nu vet jag i alla fall att det fungerar.

Vb: bloggtest

dsc00038 (MMS)

bloggtest


2010-03-20

Har haft rookiekurs i dag och jag är fortfarande lika impad av våra kursare.

Gloria började löpa i går. Både bra och dåligt. Det dåliga är att jag får starta sist på lördag i Torshälla och det bra är att hon är färdiglöpt nu när tavlingarna drar igång på allvar.

Jag har ju glömt att skriva vad "farbror doktorn" hade att säga om mig i tisdags. Ingenting egentligen!! Jag hade ungefär lika värden som sist även fast jag har höjt medicindosen och börjat simma. Ska tillbaka om ett halvår. Det enda bra som hade hänt var att blodtrycket hade gått ner. Det var ju inte särskilt högt förut heller om jag hade varit en helt frisk person, men på mig måste det ligga lite lågt. Kändes faktiskt lite snopet eftersom jag hade förväntat mig ett bättre resultat. Nu har jag bestämt att det ska bli en kraftig neddragning på godiset. Jag vill ju inte riskera att få börja med sprutor.

Har just tagit fram margarin ur kylen och ska ge mig på ett nytt bullbak. Typiskt mig att börja baka efter kl 7 en lördagkväll!

I kväll blir det till att titta på Millenium på TV. Jag har ju sett dom båda första filmerna på bio, men det skulle vara lite mer material i TV-serien. Handlingen utspelar sig ju till en viss del här i Nykvarn, men det är inte förrän i den andra filmen.



2010-0319

Sitter och tittar på vår nya TV. Helt OK faktiskt. Nu återstår bara problemet var vi ska göra av den gamla. Den fungerar ju faktiskt, även om det tar lite tid innan den kommer igång.
Pga TV-köpet blev det bara 850 m simning i dag. Dessutom blev det rätt så fullt i bassängen så det kändes lite motigt med alla vågorna. 4 st herrar i 60-årsåldern (solbrända och vältränade) ockuperade den ena halvan av bassängen och pratade segling hela tiden. Dom störde iof sig inte så mycket, men dom kunde gott ha suttit i bubbelpoolen. Sedan kom det en hel hop äldre damer och då tyckte jag att det var dags att lägga av.

For iväg till Media Markt och jämförde olika modeller. Sedan till Netonnet för inköp. Det blev LG:n eftersom dom inte hade rätt modell på Samsungen. (Den var några tusen billigare).

I går började tävlingslydnadskursen på SHK. Tyvärr var inte underlaget det allra bästa så vi höll oss till teori och fika. Vi slutade i alla fall ute på planen och visade upp varsin fotposition och varsin apportering. Nästa gång blir det lite mer praktik. Om vädret håller i sig blir det lervälling i stället för issörja och jag vet egentligen inte vilket som är värst. Huvudsaken är att det inte blåser iskalla smådjävular som det gjorde i går.

2010-03-17

Efter att ha simmat dom 1000 meterna var det dags att gå på TV-jakt.
Det finns en hel urskog med olika modeller och storlekar. Jag gick från den ena till den andra och varje gång fick jag olika bud på vilken som är bäst. Priserna på samma modell skiljde också en hel del.
Värst var det hos On-Off. Dom var i särklass dyrast, men påstod sig ha prisgaranti så jag gick runt i alla butiker och fotade prislappar med mobilen!!
Lite skämmigt, men jag skyllde på att jag måste diskutera hemma innan jag bestämde mig.
Nu har jag i alla fall bildbevis på vilken affär som har bäst priser.
Det kommer att sluta med att jag först åker till Media Markt efter simningen på fredag och därefter till Netonnet.
Dom har en LG 42" till ett jämförelsevis bra pris. Ca 1000-lappen billigare än på El-Giganten i Södertälje.
Hussen tycker inte att vi ska ha någon ny TV för den gamla fungerar fortfarande. Det tar bara längre och längre tid innan den startar.
Det är lika bra att jag åker och köper en ny TV för annars pajar väl den gamla lagom till ishockey-VM och det är inget drömscenario precis.
I morgon är det jobbdags igen.

2010-03-14

Gårdagens bullar blev verkligen bra. Ett recept att spara för framtiden alltså.
Någon gång ska jag göra som svägerskan och sätta in alla bra recept i en pärm. För närvarande ligger dom nedkastade i en låda och jag hittar aldrig vad jag vill ha, eller har glömt bort något som var bra. Men det får bli någon annan gång när andan faller på.

Framåt kvällskvisten frågade hussen om jag hade lust att åka och äta på Slagsta motell. Det hade jag!! Dom har jättegod mat, men har blivit dyra. Vi hann till och med göra en sväng till Netonnet så nu vet jag vilken TV jag ska gå in i andra affärer som har den och pruta ner priset på. Vet av erfarenhet att det i alla fall går bra på El-Giganten. Lyckades pruta ner min skrivare rätt så kraftigt där. Annars får jag väl åka ut till Slagsta igen.

I dag har vi återigen haft vår rookiekurs. Jag är grymt imponerad av våra elever som är helt enormt duktiga. Gloria fick följa med som demonstrationshund igen, och hon skötte sig så bra att jag blev alldeles förvånad. Hoppas bara att hennes fina form står sig i två veckor till då vi har årets första lydnadstävling i Torshälla.
På torsdag börjar vi på tävlingslydnadskursen och det ska bli intressant.

Jag har så smått börjat att kolla på årets utställningar och det lutar åt Österbybruk i maj, Köping i juli och Eskilstuna i augusti. Jag har ju suveräna Virpi som visar henne på SKK:s utställningar så det gäller bara att datumen passar henne. Givetvis ska jag till Älvsjö i påsk, men bara för att titta.

Snön fortsätter att smälta, men det går sakta då det fortfarande är kallt i luften.


2010-03-13

Inte blev det några bullar bakade igår inte. Däremot har jag bakat i dag. Utan att skryta är jag bra på att baka, men det är inte en favoritsyssla precis. Jag ska ju dessutom alltid prova på något nytt och det är inte alltid det lyckas. Jag har en benägenhet att ha lite för bråttom.
Alltså blev det inga vanliga bullar i dag utan karlspaderbullar med fyllning. Har inte provsmakat ännu, men dom ser helt OK ut.
Helt enligt receptet blev dom givetvis inte heller. Det skulle vara matlagningsgrädde i dom, men det hade jag missat så det fick bli mellangrädde i stället. I fyllningen skulle det vara ett konstigt socker som hette muscovado. Ljust, men jag hade givetvis köpt mörkt!! I alla fall luktar dom gott och ser inte så tokiga ut. Före servering ska dom glaseras med florsocker, men det får nog vara bra utan. Nu ska jag sätta på lite fika och sedan blir der provsmakning.
I kväll är det melodifestivalen, och eftersom jag inte har hört alla låtarna ska det bli spännande. Jag har hört Jessica Anderssons och den gillar jag. Andreas Johnsson är en annan favorit, men hans låt var inte riktigt så bra som jag hade hoppats. Det är bara att vänta och se hur det går.



2010-03-12

Dagen började med snöfall!!! Det upphörde och nu på eftermiddagen skiner solen igen.
Obligatorisk simning 1000 m och sedan till Ica Maxi för fika och bulle. ( Att bullen var fylld med vispgrädde och mandelmassa är det ju ingen som behöver veta.) Måste säga att det blir enormt bra med den nygamla Maxi. Nu är det inte mycket kvar av ombygganden och sedan ska man bara lära sig att hitta varorna igen. Dom är ju på helt nya platser.

När vi hade fikat åkte vi hem till Nykvarn för att plocka upp Virpi. Sedan till Hedlandet för att shoppa loss lite.
Lena hittade snygga gardiner och lite läsglasögon. Jag köpte en tunika plus lite tråkigheter som fönsterputs och sköljmedel. Virpi fyndade jeans och några toppar.

Egentligen skulle jag baka bullar, men känner att lusten inte har infunnit sig riktigt ännu. Det får bli i kväll.

Hundarna blir urskitiga nu när det är lös barmark utanför trappen. Lägger in en bild där jag hoppas att det syns vilka tassavtryck det blir på golvet när dom kommer in. Lägger även in en skrytbild av Glorias hittills erhållna rosetter. Det saknas några då jag glömt bort att köpa. Helt horribelt egentligen att man ska betala för rosetterna!! Det är ju inte gratis att ställa ut hunden direkt. Rosetterna borde verkligen ingå. Dom som inte vill ha några kan ju alltid tacka nej.

Hundpår:


Prisrosetter:


2010-03-11

Ytterligare en strålande vårdag. Snart rasar snön på uthustaket och det smälter undan så att jag kan komma åt mina grejor som står där inne. Om någon månad kommer krikonträdet att stå i full blom. Det brukar vara alldeles vitt av blommor och inte av snö.
Bilderna är från i dag och hur det brukar se ut på våren. Ca 6 veckor kvar bara.





2010-03-09

En helt underbart vårlig dag. Snön smälter med rekordfart och hoppet om varmare tider har vaknat.
Ledig i dag och det har varit fullt upp med "måste göra". Direkt i morse var det provtagning på vårdcentralen. Resultatet får jag vänta på tills nästa vecka.
Därefter hem för att äta lite frukost och slappa lite framför datorn innan det var dags för nästa grej.
Simning 1000 m som vanligt. Det gick urtrögt i dag men jag skyller det på vårtrötthet.

Vidare till Statoil för att tvätta bilen. Lyckades komma lite snett, men det brydde sig inte maskinen om, utan den bara tryckte på. Jag fick starta bilen och följa med maskinen en bit bakåt!! Sedan körde jag fram och trixade lite grand och så småningom fungerade det som det skulle. Som tur var, blev det inte ett märke på bilen. Den blev inte heller ren vid tankluckan så jag måste väl göra om hela proceduren igen. Det är faktiskt rätt så svårt att köra in i tvätthallen när man sitter så pass högt och inte ser golvet ordentligt. Inte någon av mina favoritsysslor precis.

Därefter till apoteket för att hämta ut alla hussens piller och några av mina. Elsas Rimadyl var det ju också dags att hämta ut. När jag tänker efter blev det en satans dyr dag även om hussens medicin inte kostar något. Ibland är man glad att man betalar skatt och får vissa förmåner.

Nåväl, vidare till Tobak för att förnya lottot och sedan in på ICA för att handla det viktigaste. Slutligen hem och fixa middag. I morgon är det jobb igen och det känns inte alls lika stressigt som att vara ledig.

Ett annat vårtecken är att Änglatrumpetskotten (som jag klippte av i höstas) har börjat växa riktigt ordentligt.



2010-03-08

Möte i vägsamfälligheten i kväll. Lugnt och snabbt avklarat. Inga speciella frågor som togs upp och det kändes skönt att det inte blev något tjafs.

I morgon provtagning och sedan lite simning igen om andan faller på.

2010-03-06

Hemma efter en lååååååååååååååååång dag i Gävle. Startade i 23 graders kyla kl 7 i morse och var framme ca 09.30. Temperaturen pendlade mellan - 17 och -7 hela vägen upp med endast någon kilometer mellan högsta och lägsta. Det var solen som värmde!!  På travbanan i Gävle visade termometern 18 grader varmt mitt på dagen. Den var placerad mitt i solen och om man satt mot väggen var det nästan högsommarvärme. Ljuvligt!!

Utställning då??  Jodå, den gick alldeles utmärkt. Gloria tog sitt tredje cert och är nu Svensk Utställningschampion. Fyra nya rosetter blev det att sätta upp på det numera överfulla rosettgallter. En för bäst i ras, 1 för certet, en för förstapris och en för 3:a i gruppfinalen. Det blev faktiskt fem rosetter eftersom hon fick en tjusig blågul championrosett också.

Tyvärr drog tävlingen ut ordentligt på tiden då den ena domaren hade fått lite för många hundar att bedöma. När det var klart i dom andra ringarna hade hon fortfarnde 10 hundar kvar att bedöma. Lena som debuterade som ringsekreterare åt henne var enormt trött i huvudet efteråt. Men det var det kanske värt!

Lenas Mjölner (som visades av duktiga Virpi) fick sitt andra cert och blev placerad tvåa i gruppfinalen. Det var tur att Gloria och Möllen kom tvåa och trea så vi inte behövde vänta på Best in show. Nu drog vi hemåt så fort det bara gick. Tät trafik pga sportlovsslut, men det flöt på ortoligt bra.

Tyvärr hade jag glömt kameran hemma så det plir lite halvrisiga bilder från mobilen.

Gloria under första bedömningen.


Med sin fina rosett



2010-03-05

Simmat 1000 m med Lena. Efter välförättat värv åkte vi till Nyfiket i Nykvarn där jag intog kaffe plus räkmacka och Lena ostralla, kaffe och semla. Inte tokigt alls. Vi hade simmat lite för länge så spärren sade ifrån när vi skulle ut, men den snälla personalen öppnade grindarna åt oss utan att vi behövde erlägga straffavgift. Nice!!

Sedan hem och duschade och schamponerade Gloria inför morgondagens utställning i Gävle. Hon var ju inte speciellt skitig eftersom hon varit ute i snön hela vintern, men nu är det i alla fall avklarat. Hon gillar inte alls att bli insläpad i duschen utan ser helt olycklig ut när hon blir tvättad. I dag fick hon torka inomhus eftersom det var en hel del minusgrader i skuggan. På framsidan av huset där solen strålade var det i stället några plusgrader. Ett säkert vårtecken är det att snön nu rasat från ladugårdstaket.

När jag var klar här hemma blev det en tur till föräldrarna i Strängnäs. Jag brukar lämna dit mina utlästa böcker och nu fick dom en kasse böcker att sysselsätta sig med.

Förhoppningsvis somnar jag skapligt i kväll, för i morgon är det som sagt en heldag i Gävle med start hemifrån kl 7. Dessförinnan ska hundarna rastas och matas och det ska även jag! Hoppas att det blir bra bilväder. Enl prognosen ska det bli 16 minus på morgonen och 18 minus när vi åker hem. Sedan ska det äntligen vända och bli plusgrader från nästa vecka.

2010-03-03

Kom i alla fall iväg och simmade dom obligatoriska 1000 m. Det var mycket folk trots att jag var en timme tidigare än jag brukar. Jag trodde kl var kvart över nio i morse när jag gick upp, men jag hade tittat fel på en timme så den var bara strax efter åtta.
Motionssimningen var i alla händelser flyttad till tävlingsbassängen och där var det lugnt. Stötte på en f d jobbarkompis i vattnet och det var ju kul. För övrigt så är hon min naprapats mamma så jag fick en rapport om Mias semester i Egypten. Jättebra tydligen. Får väl höra mer på nästa massage.

Handlade på hemvägen så nu blir det till att grädda fryst pizza till middag.
Katterna har varit ute hela natten och nu vill Kasper komma in igen. Tyvärr får jag passa honom hela tiden eftersom han markerar revir. Jag hoppas att det går över när Kattis har löpt färdigt och allt blir som vanligt igen.
Gudskelov har det varit strålande sol en stund i dag så jag kunde ha dörren öppen och vädra ut lite kattlukt. BLÄ vad det kan stinka!!!

Det har varit ca 5 grader kallt, men solen tar rätt bra på snön.
Tjusiga istappar blir det också.








2010-03-02

Efter att ha jobbat hela dagen har jag nu varit och hämtat hem Kasper. Vi hoppas att han har gjort vad han ska och att det blir små kattungar om nio veckor. Kattis verkar också löpa här hemma så det kanske händer något här också.
Eventuellt är han ju fortfarande för ung, men han sjunger i alla fall som en vuxen hankatt. ( Och luktar därefter också ).
Ledig i morgon och har fortfarande inte bestämt om det blir Sydpoolen eller inte. Troligen åker jag dit, men eftersom det är sportlov får man väl räkna med mycket folk.
Om det är för fullt och stökigt är det väl bara att åka hem igen.

RSS 2.0