2010-11-27 Hemma igen

Borta bra, men hemma bäst. Efter åtskilliga timmar på flyg och flygplatser kom vi hem i går kväll till ett snöigt och svinkallt Nykvarn. När vi åkte snöade det lite lätt i Stockholm och ösregnade i London:


Vi anlände till Barbados på kvällen och det var bara att gå och lägga sig omedelbart för att vara pigg på morgonen. Enl alla prognoser skulle det regna, men det visade sig vara fel. Vi hade sol nästan hela första veckan, men sedan regnade det till och från resten av tiden. Det gjorde inte så mycket eftersom  det mesta regnet kom på nätterna. Det brukar alltid strula till sig på våra resor, och det var inget undantag den här gången. Våra registreringspapper hade blivit borttappade så helt plötsligt bodde vi inte på hotellet. När jag sedan skulle hämta mitt kreditkort var nyckeln till rummet avkodad. Det löste sig till slut och vi kunde ta vårt först dopp i Karibiska havet.


Det skulle visa sig att det blev badförbud dom närmaste dagarna pga jättevågor. Eftersom jag inte vill bli översköljd av vatten när jag är på väg upp tyckte jag redan att dom vanliga vågorna var stora. Jag var alltså rätt så glad att det var rödflagg när dom riktigt stora vågorna kom.


Vi hann med några utflykter också. Vi åkte till ett naturreservat för att titta på Barbados berömda apor, men dom höll sig undan den dagen. kl 2 kom maten till djuren och det var som att se en Disneyfilm när alla djuren kom från olika håll och åt av maten. Det var som sagt bara aporna som höll sig undan. Vi lyckades i alla fall se en apa när vi åkte till Droppstensgrottan. Dom finns fortfarande helt vilda på ön.


Grottorna blev något av en besvikelse. Dom var jättestora och hur höga som helst, med underbart vackra formationer. Besvikelsen bestod i att allt var lite för tillrättalagt. Man åkte  i ett slags tåg på asfalterde vägar
och det kändes lite för artificiellt. Endast ca en tredjedel var öppna hittills och det pågick ständig utbyggnad och utforskning. Dom öppnade så sent som 1982.


Hotellet hade fyra restauranger och man var tvungen att boka bord till middagen. Man måste dessutom vara uppklädd. Det är inte vad vi är vana vid, och det kändes faktiskt lite besvärligt. Man hade ca fyra rätter att välja mellan och inga höjdare direkt. På en restaurang kunde man äta utan förbeställning och den hade även godaste maten. Naturligtvis blev det översvämning pga regn den kvällen vi var där. Vi brukar ju få översvämning på våra resor och den här var inget undantag. Rätt som det var hade man vatten till fotknölarna!! Man kan ju tycka att dom skulle vara vana vid fenomenet regn och vidta åtgärder, men så var det inte.


Vi letade upp huset som vi hyrde för drygt 20 år sedan och vi hittade även Beach Club:en. Den var helt överväxt numera och hela strandremsan var bebyggd med jättehotell.

Vi är i alla falll lyckligen hemkomna och jag håller på att få det 4:e nya lagret hud i pannan som varit helt sönderbränd. Tvättmaskinen går för fullt och nu måste bilen skottas frma så jag kan åka och fylla på matförråden. Dessutom måste hussen upp på taket och göra ren parabolen eftersom vi inte har någon signal till TV:N. Hoppas bara att det inte är något annat fel.

Hundarna, särskilt Gloria, blev som besatta när vi kom hem. Gloria stod och hoppade nästan jämfota av glädje. Elsa tog det lite mera cool. Vi vet ju att dom har det jättebra när vi är borta och på fredag sticker vi igen. Den här gången blir det en kortare tur till Tallinn från fredag till söndag, så hustomten kommer tillbaka och fixar hundar och hus.

Kommentarer
Postat av: Margot

Men jösses vad ni flänger och far! Men det är ju rätt och riktigt. Vi lever bara en gång så man får passa på medan man kan och vill!

2010-11-27 @ 15:02:35
URL: http://www.faroflox.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0